Лікарям підвищили мінімальну зарплату до 20 тисяч гривень

7031 0
Збільшиться зарплата також у медперсоналу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Кабінет Міністрів постановив підвищити мінімальні зарплати лікарям та медперсоналу. Зокрема, мінімальна зарплата лікарів, які працюють у державних та комунальних медзакладах повний робочий день становитиме 20 тисяч гривень. Про це йдеться у постанові Кабміну.

Для середнього медперсоналу (фахівців з початковим/першим рівнем вищої медичної освіти) за таких умов мінімальна зарплата становитиме 13 500 грн.

Якщо лікар або спеціаліст працюють неповний робочий день, оплата праці за новими вимогами здійснюється пропорційно до відпрацьованого часу.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що у 2022 році фінансування сфери охорони здоров'я становить 232 млрд грн. На програму медгарантій передбачили 157,3 млрд грн, що майже на 34 млрд більше, ніж минулого року.

Читайте також: На які зміни чекати львів'янам цього року. Огляд

Нагадаємо, що із лютого цього року правоохоронці отримають підвищення заробітних плат. У держбюджеті на 2022 рік на підвищення зарплат правоохоронцям передбачили додаткових 2,8 млрд грн, із них на зарплати Нацполіції додатково виділили 1 млрд грн.

Крім того, президент України доручив урядові збільшити зарплати працівникам системи МВС усіх категорій на 10% уже з 1 лютого. Підвищення передбачили не лише для поліцейських, а й рятувальників, прикордонників, нацгвардійців, працівників міграційної служби.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!