Ліквідація наслідків обстрілів та проблеми з опалювальним сезоном. Головні події дня у Києві

578 0
Дайджест новин за 27 травня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Ліквідація наслідків ракетних обстрілів 

Протягом дня тривали аварійно-рятувальні роботи в багатоповерхівці Шевченківського району, що зазнав руйнувань внаслідок обстрілу 26 червня. Станом на 12:00, за даними Головного управління ДСНС України в місті Києві, на місці працювали 15 одиниць техніки та 102 людини.

Опалювальний сезон 

Цьогорічний опалювальний сезон в Києві буде складним, температура в оселях може бути нижчою, ніж зазвичай. За словами мера столиці Віталія Кличка, місцева влада співпрацює з центральною щодо підготовки до опалювального сезону, оскільки місто залежить від постачання енергоносіїв.

«У нас сезон буде непростий, і може бути температура в оселях трохи менша. Ми сподіваємось на вчасне постачання енергоносіїв, а ми вже надаватимемо послуги», – сказав він. 

Транспорт 

У зв’язку з різким зростанням попиту на приміські перевезення в напрямку Ірпеня, Бучі, Малина, Коростеня «Укрзалізниця» суттєво збільшила кількість приміських поїздів на цьому напрямку. 

Курсування поїздів забезпечать не лише в ранкові й вечірні пікові години, але й упродовж усього дня. Графік поїздів читайте за посиланням

Правопорушення 

21-річному мешканцю столиці повідомили про підозру у шахрайстві. За даними слідства, повідомляють у Київській міській прокуратурі, у травні 2022 року підозрюваний, під приводом надання волонтерської допомоги, пообіцяв потерпілій за грошову винагороду вивезти її матір з тимчасово окупованого Маріуполя у безпечне місце.  

Свої послуги він оцінив у 20 тисяч гривень. Однак, отримавши від жінки кошти, зловмисник жодних дій, направлених на реальну евакуації її матері, не здійснив та намірів виконувати свої зобов’язання не мав.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!