Ліквідована парафія храму Стрітення Господнього УГКЦ у Львові перейшла до ПЦУ

6036 0
На початку лютого Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор скасував парафію Стрітення Господнього УГКЦ.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Ліквідована парафія храму Стрітення Господнього УГКЦ перейшла до Православної церкви України. Про це із посиланням на керівника організації парафії Ігоря Барановського повідомляє Zaxid.net.

5 лютого на підставі рішення Пресвітерської Ради Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор скасував парафію Стрітення Господнього, що мала осередок в однойменному храмі на вулиці Винниченка, 30а у Львові.

Читайте також: Православна церква може внести зміни до календаря

17 років римо-католики і греко-католики почергово служили в храмі, але між ними постійно виникали конфлікти. Втім нещодавно РКЦ перестала проводити служби і які заявила, що у них забрали ключі від церкви. РКЦ проводить служіння у Курії поряд з храмом Стрітення. Ключі ж забрала «Релігійна громада УГКЦ парафії Стрітення ГНІХ», у власності якої і є храм, згідно з офіційними документами. У Львівській Архиєпархії УГКЦ зазначають, що це частина вірян, що не підкорились рішенню Митрополита Ігоря Возьняка, який закликав їх уникнути конфлікту.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!