Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій

3224 0
До кінця літа залишилось тільки трохи більше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонуємо перелік подій на сьогодні, 30 липня.
фото: urban-project.lviv.ua, facebook.com/botsad.lnu, kakotvet.com, tcb.vn.ua, leopolis-grand-prix.com

фото: urban-project.lviv.ua, facebook.com/botsad.lnu, kakotvet.com, tcb.vn.ua, leopolis-grand-prix.com

Музика

Рантка Fest

Рантка Fest збирає щасливих людей в в найдушевнішому місті! Хедлайнери першого фестивального дня – драйвовий гурт OT VINTA, другого – Familia Perkala. Хлопці будуть запалювати емоції і підіймати настрій всім присутнім на фестивалі!

Час: 11:00

Адреса: Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Вхід вільний.

З музикою навколо світу

За фортепіано Микола Дорош. У програмі вечора джазові стандарти Нового Орлеану, емоційні танго аргентинця Астора П’яццоли та ліричні композиції норвежця Едварда Гріга.

Час: 20:00

Адреса: вул. Котлярська, 8, кав’ярня-галерея «Штука» 

Вхід: вільний.

Ganok Garage Sale

Міні-ярмарок та виступи гуртів. Завершиться подія великою вечіркою.

У програмі: LOVE’n’JOY (Київ), Lost animals (Львів), The Cancel (Львів) та ін.

Час: виступи гуртів: 15:00 – 20:00, вечірка: 20:00 – до світанку.       

Адреса: вул. Заводська, 31, Ganok 

Вхід: Garage Sale – 30 грн, вечірка – 100 грн.

Future Sounds Of Lviv [Rooftop]

Минула “Sold Out” вечірка стала справжнім відкриттям для нас, такої кількості усміхнених обличь цей дах ще не бачив!

Продовження найбільшої у Львові Open Air вечірки на терасі «Partyfon» вже 30-го липня.

За пультом:

– Tonika;

– Gakonda;

– Pablo Rasta;

– Shon;

– Kaas;

– Jamik;

– Derrick + Tonika.

Час: 20:00       

Адреса: пл. Соборна, 14, PartyFon 

Вхід: 50 – 100 грн.

Концерт Fjordwalker (ambient, trip hop)

Засновник проекту Fjordwalker – Олексій Полянін, композитор і саундпродюсер з Єкатеринбургу, який має за плечами багатий досвід концертних виступів та роботи із багатьма проектами і музикантами, у тому числі сесійну співпрацю з гуртами Мумій Троль, Сансара, Around The World In 80 Days.

Виступи наживо проекту Fjordwalker мають камерний формат і завжди супроводжуються відео-інсталяціями, а також часто грою запрошених музикантів.

Час: 20:00

Адреса: Underground Club, вул. Коперника, 17

Вхід: вільний.

Концерт «Музика до мюзиклів»

Виконують:

Ірина Маковецька (сопрано)

Юлія Богданова (скрипка)

Надія Величко (орган)

Час: 17:00

Адреса: вул. Бандери, 8, Будинок органної та камерної музики

Вхід: 40 грн.

Концерт гурту «Дзвони Сонця»

«Дзвони Сонця»- поп-рок гурт, який у своїй назві поєднав один із найстаріших музичних інструментів і життєдайну силу небесного Світила. Гурт працює у таких музичних напрямках: поп-рок, рок, фанк та інші.

Час: 20:00

Адреса: вул. Лесі Українки, 15, Паб «Білий Лев»

Вхід вільний.

Концерт кавер-гурту Lemberg Hills

Кавер-шоу-бенд грає таких запальних пісень, що зал просто шаленіє. Назва гурту походить з поєднання німецької назви міста Львова (Lemberg) з англійським значенням його славетних пагорбів (Hills).

Час: 20:00

Адреса: вул. Клепарівська, 18, Хмільний дім Роберта Домса

Вхід вільний.

Література

Транскордонний літературний фестиваль «Місяць Авторських Читань 2016».

Протягом місяця Львів відвідають 31 письменник з Іспанії та 31 письменник з Чехії, Польщі, Словаччини і України. 30 липня тут відбудеться з українським драматургом та художником-концептуалістом Павло Ар'є та каталонським письменником, перекладачем, літературознавцем Хавʼєром Фарре

Час: 19:00      

Адреса: вул. Вірменська, 35. Культурно-мистецький центр «Дзиґа».

Вхід вільний.

Виставки

Виставка польського сучасного мистецтва «Єдність у різноманітті»

Живопис, скульптура, графіка, малюнок, інсталяція… Дванадцять художників, пов’язаних з Ґданськом, майже всі з них є випускниками місцевої Академії образотворчих мистецтв, і сьогодні більшість там викладає. Учасники виставки: Рафал Борковський, Пшемислав Лопацінський, Яніна Рудницька та ін.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Львівський палац мистецтв.

Вхід вільний.

Фотопроект «Ветерани» Саші Маслова.

Проект «Ветерани» — це серія фотопортретів учасників Другої світової війни. Герої фото пов’язані з подією, яку неможливо порівняти з іншими моментами новітньої історії, зважаючи на грандіозні масштаби трагедії і впливу на наступні покоління. Проект «Ветерани» вже відомий в усьому світі, про нього писали Esquire, New Yorker, Washington Post, The Guardian і багато інших.

Спеціально для цього проекту фотограф подорожував країнами, де відбувалися військові дії. Фотографував і проводив інтерв'ю з людьми, залученими до військових подій, з метою зібрати «мозаїку» портретів. Фото представляють героїв, яким в минулому дісталися різні ролі: солдат, який побував на полі бою, колишній військовополонений, медсестра, інженер, партизан невеликого європейського села, мирний житель, на житті якого війна залишила глибокий слід. Виставка триватиме до 11 серпня.

Час: 10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, культурно-мистецький центр «Дзиґа»

Вхід вільний.

Виставка «Мустафа Джемілєв – незламний захисник свободи та прав людини»

Виставка візуалізує біографію Мустафи Джемілєва, лідера кримськотатарського народу, радянського дисидента. Людини, котра борючись за права своїх побратимів послідовно захищає універсальні ідеали свободи, демократії та прав людини у світі.

Час: 10:00 – 17:00

Адреса: пл. Ринок, 6, Львівський історичний  музей

Вхід вільний.

Соціальний арт-проект «Особлива виставка»

Це буде експозиція творів від людей з особливими потребами, можливість подивитись на світ їхніми очима: з безмежною щирістю та довірою. Свої роботи представлять особливі художники зі Стрия та з Дрогобича, підопічні соціальних центрів інклюзії Карітасу. Виставка триватиме до 27 серпня.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Культурно-мистецький центр «Львівський Палац мистецтв»

Вхід вільний

Виставка екологічного плакату «30+5»

Міжнародна плакатна акція «30 + 5» – це тематична колекція екологічних плакатів дизайнерів з 24 країн світу, котрі створили роботи, що відображають ставлення до минулих катастроф в історії, акцентувавши увагу на розумінні майбутнього розвитку людства.

Мета акції — привернення уваги львів’ян до екологічної проблематики сьогодення, методом мистецької репрезентації впливу наслідків найбільших техногенних аварій (Чорнобиль, Фукусіма) на рівні глобального осмислення відповідальності людини за суттєві зміни, що відбуваються в екосистемі Землі.

Час: 00:00 – 00:00

Адреса: Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького

Вхід вільний.

Виставка Галини Дудар «Скарбонка на хатку»

Скарбонка у перекладі з польської значить «скарбничка». А отже на виставці ви зможете оглянути різноманітні хатки-скарбонки, які приносять удачу та щастя власнику! Кожна хатка має свій настрій і малюнок з закодованими магічними символами.

Час: 06:00 – 23:00

Адреса: пл. Ринок, 13, художня галерея «Щось цікаве»

Вхід вільний.

Фотопроект Наталії Ратушної «Жінка: романтична і одержима»

Цього разу в об’єктиві журналістки та фотохудожниці Наталії Ратушної – жінка. Одна жінка в різних життєвих ситуаціях, які були і які б могли відбутися. Фотохудожниця хотіла показати такий віртуальний, вимріяний світ своєї героїні, яка завжди в пошуку і завжди оптимістично сприймає світ реальний і світ віртуальний. Десь у пориві, бажанні заробити більше грошей ця жінка подалась у чужу країну, як і сотні, тисячі інших українок-заробітчанок, перетворивши свої мрії на добровільне ув’язнення. Виставка триватиме до 2 серпня.

Час:10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, Арт-кав’ярня «Квартира, 35».

Вхід вільний.

Арт-проект «Килим. Сучасні українські митці».

Ідея масштабного всеукраїнського проекту «Килим. Сучасні українські митці» – об’єднати традиційне мистецтво і сучасне, актуалізувати етнічну культуру і надати додаткових «народних» смислів актуальному арту. На виставці будуть представлені живопис, скульптура, інсталляції та відео-арт. Серед учасників – Роман Мінін, Назар Білик, Степан Рябченко, Артем Волокітін, Тетяна Малиновська та інші.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Львівський палац мистецтв.

Вхід: вільний.

Виставка живопису Ірини Сухомлин «У вирі кольору».

Ірина Сухомлин - київська художниця. Закінчила Національну академію керівних кадрів культури та мистецтва за спеціальністю мистецтвознавець експерт. Вона працює у стилі абстрактного пуантилізму.

Час: 9:00 – 22:00

Адреса: вул. Котлярська, 8

Вхід вільний.

Проект малярства Юлії Ліньової «Чорно-біле. Народжене вночі».

Картини розповідають про роздуми, натхненні ніччю. Доповненням до екзистенційних тем слугує поєднання чорно-білих смуг, ромбів, трикутників. Контраст кольору символізує постійне чергування життєвих періодів: падіння – піднесення.

Час: 10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, культурно-мистецький центр «Дзиґа»

Вхід вільний.

Виставка «Новий Львів: історії, люди, простір»

Фотовиставка показує найхарактерніші для Нового Львова простори: парки, водні ресурси, архітектурні цікавинки – у їхній взаємодії з мешканцями. Фотографії та мапи з різних часів пропонують кілька образів Нового Львова.

Час: 10:00 – 18:00      

Адреса: вул. Запорізька, 20.

Вхід вільний.

Театр

Вистава «Два леви»

Легенда про двох левів: князя Лева Даниловича та лева – царя звірів, що захищають свої володіння – двох справжніх героїв; звірів, що бояться, аби їхній ліс не загинув від людської руки; злого Чорного лицаря та прекрасну вродою та душею королівну Констанцію.

Час: 12:00, 14:00

Адреса: пл. Данила Галицького, 1, Львівський академічний обласний театр ляльок

Вхід: 20 грн.

Інше

День відкритих дверей арт-студії «Можемо»

Захоплюючі арт-майданчики, нагода створити мистецький витвір разом з Вашими дітьми! Запрошуємо дітей з особливими потребами та їх родини, а також дітей без особливих потреб і їх родини! Давайте творити разом!

Арт студія МОЖЕМО – це новий цікавий проект громадської організації Родина Кольпінга, що працює з дітьми з особливими потребами та їх сім’ями у Львові. У цій студії проводяться мистецькі групи для людей з особливими потребами під керівництвом спеціально навчених волонтерів та місцевих художників.

Час: 13:00

Адреса: вул. Гребінки, 8

Вхід: вільний.

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!