Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій

2422 0
До кінця літа залишилось менше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонуємо перелік подій на сьогодні, 2 серпня.
ФОТО: YOUTUBE.COM, LEOPOLIS.NEWS, LVIV.WEB2UA.COM, ELLE.UA

ФОТО: YOUTUBE.COM, LEOPOLIS.NEWS, LVIV.WEB2UA.COM, ELLE.UA

Література

Транскордонний літературний фестиваль «Місяць Авторських Читань 2016».

Протягом місяця Львів відвідають 31 письменник з Іспанії та 31 письменник з Чехії, Польщі, Словаччини і України. 2 серпня тут відбудеться зустріч з іспанським письменником Пабло Гарсіа Касадо.

Час: 19:00      

Адреса: вул. Вірменська, 35. Культурно-мистецький центр «Дзиґа».

Вхід вільний.

Музика

Творчий вечір по вівторках

Щовівторка «Дзиґа» пропонує своїм відвідувачам неординарні творчі заходи. Цього разу тут можна послухати саксофоніста Ришарда Канафоського.

Час: 21:00      

Адреса: вул. Вірменська, 35. Культурно-мистецький центр «Дзиґа».

Вхід вільний.

Лекції та майстер-класи

Єврейські дні у Ратуші

12 липня у Львові розпочався просвітницький проект «Єврейські дні у Ратуші: спільноти, середовища та держави у спірних містах ХХ століття». Це серія майстер-класів та дискусій освітнього характеру. 2 серпня тут пройде лекція Кароліни Шиманяк «Рахель Ауербах: У пошуках публічних інтелектуалок у міжвоєнній культурі їдиш» 

Час:19:00

Адреса: пл. Ринок, 1, ресторан «Ратуша»

Вхід вільний.

Читайте також: Президент України обрав «Книги року». Хто переміг?

Виставки

Виставка Ярослави Ткачук «Простір»

Ідею свої виставки авторка прокоментувала такими словами: «Простір – це необмежена протяжність у всіх вимірах і напрямках, відсутність будь-яких обмежень, перешкод. Це свобода. Велич простору навколо нас непомітна і буденна, але непереборне бажання зазирнути за обрій спонукає, надихає, окрилює. Тісний зв’язок простору і часу, минулого і теперішнього все це краєвиди нашого життя».

Виставка триватиме до 28 серпня.

Час: 11:00 – 19:00

Адреса: вул. Вірменська, 26, ICONART Gallery

Вхід: вільний.

Виставка у рамках інформаційної акції «Живи вільно»

Виставка відкрилася до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми. Здійснив фотосесію відомий український фотограф, який мешкає в Лос-Анджелесі, Олег Богдан (www.olegbogdan.com), автором ідеї та продюсером зйомки стала Наталія Шумахер. В зйомках взяли участь відомі співаки та журналісти: Олена Шоптенко, Олександр Попов, Анатолій Анатоліч, Анна-Марія, Лавіка, Людмила Барбір, Марія Бурмака та інші. Детальніше про виставку можна дізнатися тут.

Час: 10:00 – 19:00

Адреса: пл. Ринок

Вхід вільний.

Фотопроект Наталії Ратушної «Жінка: романтична і одержима». Закриття

Цього разу в об’єктиві журналістки та фотохудожниці Наталії Ратушної – жінка. Одна жінка в різних життєвих ситуаціях, які були і які б могли відбутися. Фотохудожниця хотіла показати такий віртуальний, вимріяний світ своєї героїні, яка завжди в пошуку і завжди оптимістично сприймає світ реальний і світ віртуальний. Десь у пориві, бажанні заробити більше грошей ця жінка подалась у чужу країну, як і сотні, тисячі інших українок-заробітчанок, перетворивши свої мрії на добровільне ув’язнення. Виставка триватиме до 2 серпня.

Час:10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, Арт-кав’ярня «Квартира, 35».

Вхід вільний.

Соціальний арт-проект «Особлива виставка»

Це буде експозиція творів від людей з особливими потребами, можливість подивитись на світ їхніми очима: з безмежною щирістю та довірою. Свої роботи представлять особливі художники зі Стрия та з Дрогобича, підопічні соціальних центрів інклюзії Карітасу. Виставка триватиме до 27 серпня.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Культурно-мистецький центр «Львівський Палац мистецтв»

Вхід вільний.

Виставка Галини Дудар «Скарбонка на хатку»

Скарбонка у перекладі з польської значить «скарбничка». А отже на виставці ви зможете оглянути різноманітні хатки-скарбонки, які приносять удачу та щастя власнику! Кожна хатка має свій настрій і малюнок з закодованими магічними символами. Виставка триватиме до 5 серпня.

Час: 06:00 – 23:00

Адреса: пл. Ринок, 13, художня галерея «Щось цікаве»

Вхід вільний.

Виставка польського сучасного мистецтва «Єдність у різноманітті»

Живопис, скульптура, графіка, малюнок, інсталяція… Дванадцять художників, пов’язаних з Ґданськом, майже всі з них є випускниками місцевої Академії образотворчих мистецтв, і сьогодні більшість там викладає. Учасники виставки: Рафал Борковський, Пшемислав Лопацінський, Яніна Рудницька та ін. Виставка триватиме до 25 серпня.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Львівський палац мистецтв.

Вхід вільний.

Фотопроект «Ветерани» Саші Маслова

Проект «Ветерани» — це серія фотопортретів учасників Другої світової війни. Герої фото пов’язані з подією, яку неможливо порівняти з іншими моментами новітньої історії, зважаючи на грандіозні масштаби трагедії і впливу на наступні покоління. Проект «Ветерани» вже відомий в усьому світі, про нього писали Esquire, New Yorker, Washington Post, The Guardian і багато інших.

Спеціально для цього проекту фотограф подорожував країнами, де відбувалися військові дії. Фотографував і проводив інтерв'ю з людьми, залученими до військових подій, з метою зібрати «мозаїку» портретів. Фото представляють героїв, яким в минулому дісталися різні ролі: солдат, який побував на полі бою, колишній військовополонений, медсестра, інженер, партизан невеликого європейського села, мирний житель, на житті якого війна залишила глибокий слід. Виставка триватиме до 11 серпня.

Час: 10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, культурно-мистецький центр «Дзиґа»

Вхід вільний.

Виставка «Мустафа Джемілєв – незламний захисник свободи та прав людини»
Виставка візуалізує біографію Мустафи Джемілєва, лідера кримськотатарського народу, радянського дисидента. Людини, котра борючись за права своїх побратимів послідовно захищає універсальні ідеали свободи, демократії та прав людини у світі. Виставка триватиме до 7 серпня.

Час: 10:00 – 17:00

Адреса: пл. Ринок, 6, Львівський історичний  музей

Вхід вільний.

Виставка екологічного плакату «30+5»

Міжнародна плакатна акція «30 + 5» – це тематична колекція екологічних плакатів дизайнерів з 24 країн світу, котрі створили роботи, що відображають ставлення до минулих катастроф в історії, акцентувавши увагу на розумінні майбутнього розвитку людства.

Мета акції — привернення уваги львів’ян до екологічної проблематики сьогодення, методом мистецької репрезентації впливу наслідків найбільших техногенних аварій (Чорнобиль, Фукусіма) на рівні глобального осмислення відповідальності людини за суттєві зміни, що відбуваються в екосистемі Землі. Виставка триватиме до 6 серпня.

Час: 00:00 – 00:00

Адреса: Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького

Вхід вільний.

Проект малярства Юлії Ліньової «Чорно-біле. Народжене вночі».

Картини розповідають про роздуми, натхненні ніччю. Доповненням до екзистенційних тем слугує поєднання чорно-білих смуг, ромбів, трикутників. Контраст кольору символізує постійне чергування життєвих періодів: падіння – піднесення. Виставка триватиме до 8 серпня.

Час: 10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, культурно-мистецький центр «Дзиґа»

Вхід вільний. 

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!