Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій

2799 0
До кінця літа залишилось менше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонуємо перелік подій на сьогодні, 3 серпня.
фото: afishalviv.net, www.ukrinform.ua, 2event.com, lviv.vgorode.ua

фото: afishalviv.net, www.ukrinform.ua, 2event.com, lviv.vgorode.ua

Кіно

Міжнародний фестиваль короткого метру Wiz-Art 2016

Із 4 по 7 серпня відбуватиметься 9 Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art 2016. Більше сотні ретельно відібраних фільмів, зустрічей з іноземними та українськими режисер(к)ами, а також дискусії і звичайно — неформальні кінозустрічі.

Поденну програму фестивалю можна переглянути тут.

Адреса: див. програму.

Час: див. програму.

Квитки: 20 – 50 грн.

Література

Транскордонний літературний фестиваль «Місяць Авторських Читань 2016».

Протягом місяця Львів відвідають 31 письменник з Іспанії та 31 письменник з Чехії, Польщі, Словаччини і України. 4 серпня тут відбудеться зустріч з іспанським поетом, прозаїком та оратором Ernesto Pérez Zúñiga.

Час: 19:00      

Адреса: вул. Вірменська, 35. Культурно-мистецький центр «Дзиґа».

Вхід вільний.

Музика

Юрій Іздрик і DRUMТИАТР

4 серпня «Дзиґа» пропонує своїм відвідувачам послухати Юрія Іздрика і DRUMТИАТР у рамках «Місяцю авторських читань 2016».

Проект DRUMТИАТР в січні 2010 році започаткували Юрій Іздрик і Григорій Семенчук – літераторо-музиканти цілком різних вікових та вагових категорій, які і складають незмінне ядро групи. «Ядро» радо залучає до спільних виступів усіх охочих – як професійних музикантів, так і початківців, а також поетів, художників, перформерів.

Нині колектив функціонує у складі: Іздрик (вокал, гітара), Семенчук (вокал, електроніка) та барабанщик Сергій Лебідь.

Час: 20:30      

Адреса: вул. Вірменська, 35. Культурно-мистецький центр «Дзиґа».

Вхід вільний.

Amy Schmidt (indie folk, USA)

Вперше в Україні! Amy Schmidt в рамках свого європейського туру завітає до нас. Це тендітний indie-folk родом з міста Лінкольн шо в штаті Небраска, який поєднує в собі філософські тексти з меланхолійними гітарними гармоніями.

Останній альбом Amy записаний в Ісландіі пробирає до найглібших закутків душі. Більше інформації на сайті.

Час: 20:00

Адреса: вул.Коперника, 17, Гастропаб LUFT

Вхід вільний.

Джазовий вечір від jazzclub.lviv

4 серпня «Дзиґа» пропонує своїм відвідувачам завітати на джазовий вечір. Цього разу тут можна послухати jazzclub.lviv.

Час: 22:00      

Адреса: вул. Вірменська, 35. Культурно-мистецький центр «Дзиґа».

Вхід вільний.

Фестивалі

Фестиваль мультфільмів Хаяо Міядзакі

7 фільмів Хаяо Міядзак – вперше на великому екрані у Львові.

Мультфільми Хаяо Міядзакі вже давно визнані культурним скарбом людства, духовною спадщиною великого японського режисера та мультиплікатора Хаяо Міядзакі. Критики пишуть, що за всю двохвікову історію мультиплікації було лише дві людини, яких полюбили та вшанували по всьому світу у якості неперевершених митців. Перший з них – це Уолт Дісней, а другий – Хаяо Міядзакі.

4 серпня показуватимуть «Принцесу Мононоке».

Час: 19:00      

Адреса: вул. Коперника, 9 ,Кінопалац «Копернік»

Вхід вільний.

Читайте також: Чому львів'янам варто відвідати фестиваль Параджанова? П’ять причин

Виставки

Виставка монотипій Леопольда Левицького

Леопольд Левицький – живописець та графік, творчість якого яскрава сторінка в історії львівського мистецтва середини ХХ-го століття. Він одним із перших почав працювати у техніці монотипії наприкінці 1940-х років. Унікальність цієї графічної техніки, в якій автор досягнув високого професійного рівня, полягає у можливості створення лише одного неповторного відбитка.

На виставці будуть представлені 37 творів 1950-х – початку 1970-х рр. зі збірки Національного музею у Львові ім.А.Шептицького, значна частина яких експонуватиметься вперше. Експозиція побудована за жанрово- тематичним принципом. У ній представлено жіночі образи, гротескові портрети-шаржі, міські пейзажі, жанрові композиції, абстрактні роботи, навіяні природними та урбаністичними мотивами. Виставка триватиме до 4 вересня.

Час: 10:00 – 17:00

Адреса: 3-й поверх, вулиця Листопадового Чину, Художньо-меморіальний музей Олени Кульчицької

Вхід вільний.

Виставка художньої кераміки Олени Фрідман і Світлани Зубович «Візерунки Босфору»

З давніх-давен Османська імперія славилась традиціями розкішних художніх ремесел. Працю майстрів цінували, а секрети виготовлення і розпису ужиткової та декоративної кераміки передавали з покоління в покоління. Величезні території імперії одночасно зазнавали впливу мистецтва і культури Азії та Європи, витворюючи власний, глибокий символізм візерунків.

Джерелом натхнення для авторок виставки стала багатогранність традиційної турецької кераміки – її давня історія та безперервний розвиток.

Час: 9:00 – 22:00

Адреса: вул. Котлярська, 8, кав’ярня-галерея «Штука»

Вхід вільний.

Виставка дитячих малюнків «Під усіма вітрилами»

5-та ювілейна виставка робіт учнів Студії дитячої творчості КОКО

Летючі кораблики, мешканці океанів та дивовижні маяки створюють атмосферу далеких мандрів і захоплюючих пригод! Живописні роботи, рисунки, аплікації, макети з картону та гипсу виготовлені з шаленою фантазією дітками 4-15 років протягом року.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Культурно-мистецький центр «Львівський Палац мистецтв»

Вхід вільний.

Фотовиставка Анни Рицар і Романа Семена «Шахтарі. Галичина»

2 серпня відкрилася фотовиставка проекту львівських фотохудожників Анни Рицар і Романа Семена «Шахтарі. Галичина».

Тут представлені світлин – працівників «Шахти Відродження» Д.П. Львіввугілля.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Культурно-мистецький центр «Львівський Палац мистецтв»

Вхід: 25 грн

Виставка Ярослави Ткачук «Простір»

Ідею свої виставки авторка прокоментувала такими словами: «Простір – це необмежена протяжність у всіх вимірах і напрямках, відсутність будь-яких обмежень, перешкод. Це свобода. Велич простору навколо нас непомітна і буденна, але непереборне бажання зазирнути за обрій спонукає, надихає, окрилює. Тісний зв’язок простору і часу, минулого і теперішнього все це краєвиди нашого життя».

Виставка триватиме до 28 серпня.

Час: 11:00 – 19:00

Адреса: вул. Вірменська, 26, ICONART Gallery

Вхід: вільний.

Виставка у рамках інформаційної акції «Живи вільно»

Виставка відкрилася до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми. Здійснив фотосесію відомий український фотограф, який мешкає в Лос-Анджелесі, Олег Богдан (www.olegbogdan.com), автором ідеї та продюсером зйомки стала Наталія Шумахер. В зйомках взяли участь відомі співаки та журналісти: Олена Шоптенко, Олександр Попов, Анатолій Анатоліч, Анна-Марія, Лавіка, Людмила Барбір, Марія Бурмака та інші. Детальніше про виставку можна дізнатися тут.

Час: 10:00 – 19:00

Адреса: пл. Ринок

Вхід вільний.

Фотопроект Наталії Ратушної «Жінка: романтична і одержима». Закриття

Цього разу в об’єктиві журналістки та фотохудожниці Наталії Ратушної – жінка. Одна жінка в різних життєвих ситуаціях, які були і які б могли відбутися. Фотохудожниця хотіла показати такий віртуальний, вимріяний світ своєї героїні, яка завжди в пошуку і завжди оптимістично сприймає світ реальний і світ віртуальний. Десь у пориві, бажанні заробити більше грошей ця жінка подалась у чужу країну, як і сотні, тисячі інших українок-заробітчанок, перетворивши свої мрії на добровільне ув’язнення. Виставка триватиме до 2 серпня.

Час:10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, Арт-кав’ярня «Квартира, 35».

Вхід вільний.

Соціальний арт-проект «Особлива виставка»

Це буде експозиція творів від людей з особливими потребами, можливість подивитись на світ їхніми очима: з безмежною щирістю та довірою. Свої роботи представлять особливі художники зі Стрия та з Дрогобича, підопічні соціальних центрів інклюзії Карітасу. Виставка триватиме до 27 серпня.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Культурно-мистецький центр «Львівський Палац мистецтв»

Вхід вільний.

Виставка Галини Дудар «Скарбонка на хатку»

Скарбонка у перекладі з польської значить «скарбничка». А отже на виставці ви зможете оглянути різноманітні хатки-скарбонки, які приносять удачу та щастя власнику! Кожна хатка має свій настрій і малюнок з закодованими магічними символами. Виставка триватиме до 5 серпня.

Час: 06:00 – 23:00

Адреса: пл. Ринок, 13, художня галерея «Щось цікаве»

Вхід вільний.

Виставка польського сучасного мистецтва «Єдність у різноманітті»

Живопис, скульптура, графіка, малюнок, інсталяція… Дванадцять художників, пов’язаних з Ґданськом, майже всі з них є випускниками місцевої Академії образотворчих мистецтв, і сьогодні більшість там викладає. Учасники виставки: Рафал Борковський, Пшемислав Лопацінський, Яніна Рудницька та ін. Виставка триватиме до 25 серпня.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Львівський палац мистецтв.

Вхід вільний.

Фотопроект «Ветерани» Саші Маслова

Проект «Ветерани» — це серія фотопортретів учасників Другої світової війни. Герої фото пов’язані з подією, яку неможливо порівняти з іншими моментами новітньої історії, зважаючи на грандіозні масштаби трагедії і впливу на наступні покоління. Проект «Ветерани» вже відомий в усьому світі, про нього писали Esquire, New Yorker, Washington Post, The Guardian і багато інших.

Спеціально для цього проекту фотограф подорожував країнами, де відбувалися військові дії. Фотографував і проводив інтерв'ю з людьми, залученими до військових подій, з метою зібрати «мозаїку» портретів. Фото представляють героїв, яким в минулому дісталися різні ролі: солдат, який побував на полі бою, колишній військовополонений, медсестра, інженер, партизан невеликого європейського села, мирний житель, на житті якого війна залишила глибокий слід. Виставка триватиме до 11 серпня.

Час: 10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, культурно-мистецький центр «Дзиґа»

Вхід вільний.

Виставка «Мустафа Джемілєв – незламний захисник свободи та прав людини»
Виставка візуалізує біографію Мустафи Джемілєва, лідера кримськотатарського народу, радянського дисидента. Людини, котра борючись за права своїх побратимів послідовно захищає універсальні ідеали свободи, демократії та прав людини у світі. Виставка триватиме до 7 серпня.

Час: 10:00 – 17:00

Адреса: пл. Ринок, 6, Львівський історичний музей

Вхід вільний.

Виставка екологічного плакату «30+5»

Міжнародна плакатна акція «30 + 5» – це тематична колекція екологічних плакатів дизайнерів з 24 країн світу, котрі створили роботи, що відображають ставлення до минулих катастроф в історії, акцентувавши увагу на розумінні майбутнього розвитку людства.

Мета акції — привернення уваги львів’ян до екологічної проблематики сьогодення, методом мистецької репрезентації впливу наслідків найбільших техногенних аварій (Чорнобиль, Фукусіма) на рівні глобального осмислення відповідальності людини за суттєві зміни, що відбуваються в екосистемі Землі. Виставка триватиме до 6 серпня.

Час: 00:00 – 00:00

Адреса: Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького

Вхід вільний.

Проект малярства Юлії Ліньової «Чорно-біле. Народжене вночі».

Картини розповідають про роздуми, натхненні ніччю. Доповненням до екзистенційних тем слугує поєднання чорно-білих смуг, ромбів, трикутників. Контраст кольору символізує постійне чергування життєвих періодів: падіння – піднесення. Виставка триватиме до 8 серпня.

Час: 10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, культурно-мистецький центр «Дзиґа»

Вхід вільний. 

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!