Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій

1581 0
До кінця літа залишилось менше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонуємо перелік подій на сьогодні, 8 серпня.
фото: biggggidea.com, facebook.com/shtuka.net.ua, prostir.museum.ua

фото: biggggidea.com, facebook.com/shtuka.net.ua, prostir.museum.ua

Виставки

Фотовиставка, присвячена тваринам з притулку

4 серпня на екрани вийшов мультфільм «Таємне життя домашніх тварин», який надихнув команду «Планети Кіно» спільно із ЛКП «Лев» реалізувати такий соціальний проект.

Мета даної ініціативи – привернути увагу усіх небайдужих до проблеми тварин, що живуть на вулицях та потребують захисту та опіки. Гості виставки зможуть переглянути фото, дізнатись як допомогти притулку чи прийняти тварину у свою сім’ю.

Адреса: вул. Під Дубом, 7а, Планета кіно

Час: 10:00 – 02:00

Вхід: вільний.

Читайте також: Ресторани Львова. Співзасновник «Криївки» назвав 10 улюблених закладів у місті

Виставка монотипій Леопольда Левицького

Леопольд Левицький – живописець та графік, творчість якого яскрава сторінка в історії львівського мистецтва середини ХХ-го століття. Він одним із перших почав працювати у техніці монотипії наприкінці 1940-х років. Унікальність цієї графічної техніки, в якій автор досягнув високого професійного рівня, полягає у можливості створення лише одного неповторного відбитка.

На виставці будуть представлені 37 творів 1950-х – початку 1970-х рр. зі збірки Національного музею у Львові ім.А.Шептицького, значна частина яких експонуватиметься вперше. Експозиція побудована за жанрово- тематичним принципом. У ній представлено жіночі образи, гротескові портрети-шаржі, міські пейзажі, жанрові композиції, абстрактні роботи, навіяні природними та урбаністичними мотивами. Виставка триватиме до 4 вересня.

Час: 10:00 – 17:00

Адреса: 3-й поверх, вулиця Листопадового Чину, Художньо-меморіальний музей Олени Кульчицької

Вхід вільний.

Виставка художньої кераміки Олени Фрідман і Світлани Зубович «Візерунки Босфору»

З давніх-давен Османська імперія славилась традиціями розкішних художніх ремесел. Працю майстрів цінували, а секрети виготовлення і розпису ужиткової та декоративної кераміки передавали з покоління в покоління. Величезні території імперії одночасно зазнавали впливу мистецтва і культури Азії та Європи, витворюючи власний, глибокий символізм візерунків.

Джерелом натхнення для авторок виставки стала багатогранність традиційної турецької кераміки – її давня історія та безперервний розвиток.

Час: 9:00 – 22:00

Адреса: вул. Котлярська, 8, кав’ярня-галерея «Штука»

Вхід вільний.

Фотопроект «Ветерани» Саші Маслова

Проект «Ветерани» — це серія фотопортретів учасників Другої світової війни. Герої фото пов’язані з подією, яку неможливо порівняти з іншими моментами новітньої історії, зважаючи на грандіозні масштаби трагедії і впливу на наступні покоління. Проект «Ветерани» вже відомий в усьому світі, про нього писали Esquire, New Yorker, Washington Post, The Guardian і багато інших.

Спеціально для цього проекту фотограф подорожував країнами, де відбувалися військові дії. Фотографував і проводив інтерв'ю з людьми, залученими до військових подій, з метою зібрати «мозаїку» портретів. Фото представляють героїв, яким в минулому дісталися різні ролі: солдат, який побував на полі бою, колишній військовополонений, медсестра, інженер, партизан невеликого європейського села, мирний житель, на житті якого війна залишила глибокий слід. Виставка триватиме до 11 серпня.

Час: 10:00 – 22:00

Адреса: вул. Вірменська, 35, культурно-мистецький центр «Дзиґа»

Вхід вільний.

Фестивалі

Фестиваль мультфільмів Хаяо Міядзакі

7 фільмів Хаяо Міядзак – вперше на великому екрані у Львові.

Мультфільми Хаяо Міядзакі вже давно визнані культурним скарбом людства, духовною спадщиною великого японського режисера та мультиплікатора Хаяо Міядзакі. Критики пишуть, що за всю двохвікову історію мультиплікації було лише дві людини, яких полюбили та вшанували по всьому світу у якості неперевершених митців. Перший з них – це Уолт Дісней, а другий – Хаяо Міядзакі.

8 серпня показуватимуть «Мій сусід Тоторо».

Час: 19:00      

Адреса: вул. Коперника, 9 ,Кінопалац «Копернік»

Вхід: 30 грн.

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!