Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій

3647 0
До кінця літа залишилось менше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонуємо перелік подій на сьогодні, 14 серпня.
фото: pinterest.com, lviv-online.com, ot-ot.lviv.ua, teatrarium.com

фото: pinterest.com, lviv-online.com, ot-ot.lviv.ua, teatrarium.com

Музика

Брахот-концерт Наталії Вакшинської

Співачка Наталія Вакшинська виконує брахот-пісні (гімни і молитви) на івриті. Під час концерту звучатимуть пісні, що поєдналися під назвою Tehilim (Псалми) і Tfilot (Молитви) у два однойменних альбоми, які були представлені на фестивалях (LvivKlezFest , Limmud, Hvala24, Viter na-Dii, Międzynarodowy Festiwal im. ks. Kazimierza Szwarlika, Fetedelamusique ), в різних церквах, організаціях (Hesed, Hillel,Israeli Consulate, ART-DvirBuchach) тощо.

Час: 15:00

Адреса: Всеукраїнський єврейський благодійний фонд «Хесед - Ар’є», вул. Котляревського, 30

Вхід: вільний

Сольний органний концерт

В програмі твори композиторів-романтиків XIX століття. Виконує Надія Величко (орган).

Час: 17:00

Адреса: Будинок органної та камерної музики, вул. Бандери, 8.

Вхід: 40 грн.

Концерт «Вечір вальсів»

За фортепіано Іван Косюк. В першій половині концерту звучатимуть вальси Петра Чайковського, Сергія Прокоф’єва, Фридерика Шопена та Мирослава Скорика, у другій – власні композиції виконавця.

Час: 20:00

Адреса: Кав’ярня «Штука», вул. Котлярська, 8

Вхід: вільний.

Молоді таланти Львова

У серпні у Львові та Кракові відбудеться міжнародний фестиваль «Музика у старому Львові» (13-28 серпня) та «Музика у старому Кракові» як спільний міст дружби між Львовом і Краковом. Третій для львів’ян та 41-й фестиваль для Кракова запросить понад 100 яскравих виконавців з України та Польщі.

Цьогорічний фестиваль у нашому місті пройде під гаслом «Музика у королівському Львові» і об’єднає програми та локації, які відображають настрій цієї доби.

Ідея проведення спільного українсько-польського фестивалю належить засновникові відомого камерного оркестру «Віртуози Львова», народному артисту України Сергію Бурку та засновнику польської капели «Краковєнсіс» й багаторічного польського фестивалю «Музика в старому Кракові» Станіславу Галонському, тісна співпраця між якими триває вже понад 20 років. Львів-Краків – міста-побратими, яких об’єднує багато історичних надбань, міста, які вважаються визначальними у міжкультурному діалозі України та Польщі.

Час: 18:00

Адреса: Всеукраїнський єврейський благодійний фонд «Хесед - Ар’є», вул. Котляревського, 30

Вхід: 50 грн.

Театр

Вистава «Благодарний Еродій»

Чудний глум за текстами Григорія Сковороди:

«Хай буде душа твоя, мов пташиний шлунок, який пісок, черепашки й камінці перетворює варінням міцного внутрішнього жару в животворні соки…».

Задумник гри чудної — Володимир Кучинський

Сотворитель образів — Богдан Поліщук

Навчителі пластики та рухів — Андрій Водичев, Ольга Семьошкіна

Забави з голосом та співом — Тамара Ґорґішелі

Гра світла і візії — Володимир Стецькович

Час: 19:00

Адреса: Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, вул. Леся Курбаса, 3

Вхід: 90 – 100 грн.

Вистава «Веселі ведмежата»

Чого тільки не виробляють ці кумедні ведмежата Топ і Топочка. Та найбільше захоплення у малечі викликають мильні бульбашки, що їх ведмежата вправно пускають до залу. «А як ляльки можуть їсти вермішель?» – дивується дітвора.

Творці вистави намагаються у звичному знайти незвичне, дофантазувати у виставі те, чого немає в п’єсі, дивувати і тішити свого глядача.

Веселе музичне оформлення, чарівні ляльки, цікавий одяг сцени – все підкреслює емоційне сприйняття маленьких глядачів.

Час: 12:00, 14:00

Адреса: Львівський театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки», вул. Фредра, 6

Вхід: 30 грн.

Фестивалі

Фестиваль LvivCinemaRoof: Road Movies

Класика світового кіно на тему нескінченних доріг, мандрів та пригод. І все це на відкритому даху Lviv Film Center посеред мальовничого парку «Горіховий Гай».

14 серпня показуватимуть фільм «Пустки» (реж. Терренс Малік, 1973, США)

Час: 22:00                                             

Адреса: Львівський кіноцентр, вул. Володимира Великого, 14а.

Вхід: 60 грн, передпродаж – 40 грн.

Графіті-фестиваль «АЛЯРМ – Львів’16»

13-14 серпня у Львові відбудеться графіті-фестиваль «АЛЯРМ – Львів’16». Вуличні художники створюватимуть арт-об’єкт у Шевченківському районі міста. За процесом створення графіті-полотна зможуть спостерігати усі бажаючі. Новий арт-об’єкт у місці з’явиться на вул. О. Ковча. Детальніше про фестиваль тут.

Час: див. програму.

Адреса: див. програму.

Вхід: вільний. 

Виставки

 

Виставка «До джерел»

Виставка відбувається в рамках  практичної реалізації українсько-польського проекту «Символи самоідентифікації». Авторами проекту є: Зеновія Шульга – доцент кафедри художнього текстилю Львівської національної академії мистецтв, професор Дорота Сак – завідувач кафедри костюму Академії образотворчих мистецтв ім. В. Стшемінського в Лодзі (Республіка Польща та професор Ізабела Строняс – завідувач кафедри сценічного костюму цієї ж академії.

Студенти та педагоги цих двох вузів протягом останніх двох років провели низку спільних акцій, зокрема влітку 2015 року брали участь у ХVIII-му Міжнародному пленері художнього текстилю «Переплетення» (автор і керівник Зеновія Шульга), під час якого провели етнографічні дослідження в Карпатах, ознайомилися з фондовими збірками  Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття ім. Й. Кобринського в Коломиї під керівництвом директора музею Ярослави Ткачук, та Національного музею у Львові ім. А. Шептицького. Восени ця ж творча група була учасником наукової конференції в м. Ловіче, досліджувала народний стрій цього регіону в фондах Центрального музею текстилю міста Лодзь під керівництвом завідувача фондами Малгожатою Вроблєвскою-Маркевіч та завідувача фондами тканин в Музеї археології та етнографії м. Лодзь Аліції Возняк. Краса народної ноші цих двох етнографічних регіонів – Гуцульщини в Україні та Ловіче в Республіці Польща стала джерелом творчості для учасників проекту, а сформовані колекції одягу були показані восени 2015 року на виставці «Символи самоідентифікаці» в галереї LOOK Академії образотворчих мистецтв ім. В. Стшемінського в Лодзі.

Авторами виставки є: творчий тандем Оксана Литвин і Ярослав Сахро з Коломиї, Зеновія Шульга зі Львова та Дорота Сак і Ізабела Строняс з польського міста Лодзь.

Завершить проект виставка «Вчитель і учень», яку глядачі зможуть побачити 26 серпня – 10 вересня 2016 року в Галереї Львівської національної академії мистецтв. На ній репрезентуватимуть свої творчі роботи українські та польські студенти, які вони виконали на основі вражень від народної культури Гуцульщини і Ловіцького регіону.

Дата: 14.08

Час: 12:00

Адреса: Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького, головна будівля, проспект Свободи, 20

Вхід: вільний.

Виставка проекту малярства Марії Романишин «Адаптація». Відкриття

Як тільки перший ковток повітря потрапляє в легені, кожен стає на шлях свого призначення, з першої секунди отримує доленосний виклик природи і обставин даного середовища. Невідворотній процес взаємодії живої системи з оточуючим світом, який торкається, як кожного зокрема, так і суспільства в цілому.

У сучасному оточенні, внаслідок багаторазового зростання імпульсивності життя, постійних і різких змін у політичній, економічній, матеріальній, геополітичній, освітній сферах, тощо, особливі вимоги висуваються до здатності людини, бути адекватною цим змінам, тобто бути мобільною, гнучкою, динамічною.

Адже, процес адаптації – невід’ємний механізм для кожного, хто приходить в це життя.

Час: 17:00                                              

Адреса: Культурно-мистецький центр «Дзиґа», вул. Вірменська, 35

Вхід: вільний.             

Виставка яворівської іграшки-забавки «Грайтеся-забавляйтеся»

На виставці представлені роботи майстра по виготовленню яворівської іграшки Семена Тлустого та майстрині по їх розпису Галини Шумило. Виставка триватиме до 4 вересня.

Детальніше про виставку Tvoemisto.tv писало тут.

Час: 9:00 – 20:00                                   

Адреса: Музей народної архітектури і побуту у Львові, Шевченківський гай, вул. Чернеча гора, 1

Вхід: вільний.

Виставка графіки Богдани Федорович Nature`sРattern

Кожен офорт є органічною складовою частиною «книги», що досліджує хаотичний зовнішній світ через зображення абсолютно різних та унікальних форм, створених природою. Існують певні математичні, фізичні закономірності в природі, такі як фрактали, симетрія, спіралі, тощо. Але нескінченні повторення (патерни) у природі є неможливими, відповідно, усі закономірності зводяться до наближення (апроксимації).

А об’єктами цього дослідження стали лікувальні рослини-бур’яни, які несуть в собі паралерілігійні забобони. І навіть не володіючи лікувальними якостями дані рослини стають симулякром терапевтичного характеру. Комахи ж є невід’ємною частиною у ланцюзі кругообігу речовин у природі.

Час: 10:00 – 20:00

Адреса: пл. Ринок, 13, Арт-галерея під відкритим небом «Щось цікаве»

Вхід вільний.

Виставка художньої кераміки Олени Фрідман і Світлани Зубович «Візерунки Босфору»

З давніх-давен Османська імперія славилась традиціями розкішних художніх ремесел. Працю майстрів цінували, а секрети виготовлення і розпису ужиткової та декоративної кераміки передавали з покоління в покоління. Величезні території імперії одночасно зазнавали впливу мистецтва і культури Азії та Європи, витворюючи власний, глибокий символізм візерунків.

Джерелом натхнення для авторок виставки стала багатогранність традиційної турецької кераміки – її давня історія та безперервний розвиток.

Час: 9:00 – 22:00

Адреса: вул. Котлярська, 8, кав’ярня-галерея «Штука»

Вхід вільний.

Фотовиставка Анни Рицар і Романа Семена «Шахтарі. Галичина»

2 серпня відкрилася фотовиставка проекту львівських фотохудожників Анни Рицар і Романа Семена «Шахтарі. Галичина».

Тут представлені світлин – працівників «Шахти Відродження» Д.П. Львіввугілля.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Культурно-мистецький центр «Львівський Палац мистецтв»

Вхід: 25 грн

Виставка польського сучасного мистецтва «Єдність у різноманітті»

Живопис, скульптура, графіка, малюнок, інсталяція… Дванадцять художників, пов’язаних з Ґданськом, майже всі з них є випускниками місцевої Академії образотворчих мистецтв, і сьогодні більшість там викладає. Учасники виставки: Рафал Борковський, ПшемиславЛопацінський, Яніна Рудницька та ін. Виставка триватиме до 25 серпня.

Час: 10:00 – 18:30

Адреса: вул. Коперника, 17, Львівський палац мистецтв.

Вхід вільний.

Читайте також: Куди найчастіше літають львів’яни: ТОП-5 напрямків

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!