ЛКП «Лев» припинить патрулювання містом через фінансову скруту

1907 0
В підприємстві зазначили, що на невідкладні виклики вони виїжджатимуть.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

Через нестачу коштів з фінансування, ЛКП «Лев»припинить патрулювати територію Львова. Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці ЛКП «Лев»

«Ми докладаємо усіх зусиль для ефективної роботи над відловом, стерилізацією, вакцинацією, лікуванням та прилаштуванням у родини безпритульних тварин, не зупиняючись та не відмовляючи у ваших зверненнях. 

Однак, не зважаючи на виграний у 2017-му році тендер та виділені містом 2,126 млн грн, ми змушені щомісяця очікувати від 50 до 70 календарних днів на компенсацію Львівською міською радою понесених нами затрат (затрат згідно із закупівельними цінами, без жодного відсотка рентабельності)», – розповідають в ЛКП «Лев».

Також у повідомленні зазначається, що через заборгування компенсації підприємство невчасно платить податки та розраховується з постачальниками. Працівникам ЛКП «Лев» затримують зарплатню, а вартість на медикаменти підвищується через втрату кредиту довіри.

Зараз тривають перебої з постачанням необхідних матеріалів, медикаментів та накладання штрафів на підприємство.

«Просимо львів’ян з розумінням поставитись до нашого рішення про тимчасове припинення діяльності у частині щоденного патрулювання територій міста. Ми безумовно виїжджатимемо на невідкладні виклики: травми тварин, покуси та звернення щодо відлову вагітних собак, а також прийматимемо котів на стерилізацію. Станом на сьогодні місто заборгувало ЛКП "Лев" 269 тис. грн за послуги, надані у червні 2017 року», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЛКП «Лев» прилаштував 54 тварини впродовж травня

Проте директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк розповіла для Тvoemisto.tv, що кошти надходять кожного місяця. Затримки, за її словами, пов’язані з актами виконаних робіт.

«Для діяльності  ЛКП «Лев» протягом року виділено 1 млн 961 тис. гривень. Кошти передбачені бюджетом вони отримують щомісячно. Крім того проведено тендер, зокрема в червні ЛКП «Лев» отримало 182 тисяч гривень, в липні – 140 тисяч. Але, в силу їхньої діяльності, вони просять трішки більше коштів, ніж передбачено в бюджеті. Тому ми ці речі аналізуємо з фінуправлінням та економічним блоком.

Можливий такий варіант, що якщо вони просять більше коштів, наприклад, коли на червень передбачено 180 тисяч, а вони дають акти на більшу суму, то необхідно переробляти документи, давати акти на суму, яка передбачена на червень. Через це можливі затримки, але ЛКП «Лев» однозначно фінансується і кошти їм надходять», – розповіла Ірина Маруняк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!