ЛКП «Лев» закупило перше обладнання для банку крові для собак

1576 0
За благодійні кошти комунальники закупили професійний мікроскоп.
фото: ЛКП "Лев"/Facebook

фото: ЛКП "Лев"/Facebook

Працівники ЛКП «Лев» купили професійний мікроскоп Leica DM500 для банку крові для собак, який коштує майже 37 тис. грн. Про це комунальники повідомили на своїй сторінці у Facebook.

Кошти на мікроскоп зібрали під час благодійної вечірки, а також за допомогою пожертв небайдужих мешканців.

Як уточнили у коментарі Tvoemisto.tv у підприємстві, за допомогою мікроскопа лаборанти можуть робити діагностику крові, зокрема для того, аби зрозуміти чи здоровою, чи хворою була тварина.

Читайте також: У Львові тренуватимуть собак для реабілітації людей з інвалідністю

Наразі вже є готове приміщення під лабораторію, проте немає всього потрібного обладнанням. Крім мікроскопа, обов'язково необхідно закупити спеціальну центрифугу, яка тримає певний температурний режим, а також спеціальний холодильник, професійні системи для забору і центрифугування крові та тести на визначення групи крові. У ЛКП «Лев» кажуть, що для закупівлі такого обладнання потрібно ще близько 200 тис. грн.

Нагадаємо, послугами майбутнього банку крові у Львові зможуть користуватися не тільки власники тварин, а й безпритульні собаки, якими опікуватимуться ЛКП «Лев». На відміну від вуличних собак, для яких ці послуги будуть безкоштовні, для власницьких улюбленців буде встановлена оплата.

Ольга Гуцол


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!