Міськрада поскаржилася Укртрансбезпеці на приватних перевізників Львова

2460 1
Раніше приватні перевізники Львова оголосили про скасування пільгового прозду пенсіонерам з 20 січня.
фото: kafanews.com

фото: kafanews.com

Місто вже сьогодні скерує листа до управління Укртрансбезпеки у Львівській області з вимогою перевірити дії приватних перевізників щодо скасування пільгового проїзду пенсіонерам та вжити усіх необхідних заходів. Про це під час брифінгу заявив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

«Я вже підписав листа, він буде зареєстрований і направлений начальнику управління Укртрансбезпеки щодо такої інформації, з проханням вжити відповідних заходів, наданих законодавством, щодо реагування на такі події», – сказав він.

Читайте також: Держава заборгувала Львову за субсидії та пільги майже півмільярда гривень 

За його словами, в міськраді вважають ініціативу приватних перевізників щодо оплати проїзду пенсіонерами такою, що не відповідає чинному законодавству України. На думку Сергія Бабака, держава має врегулювати питання колізії законодавства в Україні, адже бюджет жодного самоуправління в Україні не зможе відшкодовувати повну вартість проїзду пільговиків.

Читайте також: В електротранспорті Львова хочуть запровадити компенсаційний квиток 

«Якщо ми почнемо повністю відшкодовувати проїзд пенсіонерів – то будемо вимушені відмовитися від ремонту доріг, будинків та інших проектів», – додав він.

В міськраді вважають, що держава має забезпечити фінансову реалізацію наданих законодавством пільг шляхом їхньої монетизації, адже без вирішення цього питання на державному рівні проблема плати за проїзд вирішена не буде.

Читайте також: За що ми тепер платимо 5 гривень у маршрутці

Пільги пенсіонерам в комунальному транспорті скасовуватись не будуть. Найбільшим перевізником Львова є комунальне АТП-1, що обслуговує маршрути №1А, 2А, 3А, 4А, 5А, 6А, 9, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46, 47а, 55, 56 та нічні. На решті маршрутів працюють приватні перевізники «Міра і К», АТП-14630, «Фіакр-Львів», «Успіх БМ».

В середу приватні перевізники Львова оприлюднили заяву, в якій сказано, що безкоштовний проїзд для пенсіонерів буде скасовано з 20 січняНагадаємо, з 18 грудня 2017 року у львівських маршрутках подорожчав проїзд. У жовтні 2017 року в міськраді вже порушували питання про запровадження плати за проїзд для пенсіонерів.

Микита Гладченко

 


Читайте також:
2 Травня, 2018 09:46
Serg раґулі першими в Україні знищили комунальний транспорт та затіяли війну з пенсіонерами, позбавляють їх законних пільг на проїзд, щоб мати вал необлікованої готівки та красти гроші, електроннй контроль не вводять ... якщо старші люди вам так заважають жити, то розстріляйте йх і бігайте по церквах замолюйте гріхи... покидьки ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!