ЛНУ імені Івана Франка отримав майже 400 додаткових бюджетних місць

5401 0
Львівський університет посів перше місце за рейтингом додаткових бюджетних місць.
фото: buki.com.ua

фото: buki.com.ua

МОН назвали ТОП-10 вишів, які цього року збільшили своє держзамовлення за рахунок того, що їх обрали найкращі вступники, повідомляє прес-служба міністерства.

«Нинішня система широкого конкурсу діє так, що дає можливість вступникам здійснити свою мрію та вчитися там, де вони хочуть. Результатом цього стало те, що окремі виші змогли збільшити своє державне замовлення, адже їх обрали вступники з найвищими балами. І це навіть попри складну демографічну ситуацію, бо цього року ми мали найменшу в історії України кількість випускників шкіл», – зазначила Лілії Гриневич.

Читайте також: Ігри розуму. Як рекордна кількість вступників змагається за ІТ-місце у Львові

Рейтинг топ-10 університетів виглядає так: 

  1. Львівський національний університет імені Івана Франка + 391
  2. Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського + 351
  3. Дніпровська політехніка + 189
  4. Львівська політехніка + 184
  5. КНУ ім.Тараса Шевченка + 165
  6. Національний університет біоресурсів і природокористування + 163
  7. Харківський національний університет ім. В.Н.Каразіна + 153
  8. Києво-Могилянська академія + 146
  9. Харківський національний економічний університет ім. Семена Кузнеця + 138
  10. Харківський національний університет радіоелектроніки + 94

У рейтингу представлено 6 регіональних університетів. Два з них – львівські, один – дніпровський та ще три – харківські.

«Ці результати засвідчують, що в Україні сформувалося 4 великих університетські центри. Центральний – Київ, що має 27,7% від загальної кількості держзамовлення, східний – Харківська область – 12,5%, Південний, що формується двома областями – Дніпропетровська - 6,2% та Одеська область –5,1%, тобто разом 11,3%, та Західний – Львівська область – 11,2% від загальної кількості держзамовлення. Тобто якщо дивитися по країні, то регіональна присутність державного замовлення є пропорційною», – відзначила Лілії Гриневич.

Читайте також: Два львівські університети увійшли до топ-10 найкращих вишів України

Загалом цьогоріч 58 875 випускників отримали рекомендації для зарахування на бюджет. З них принесли оригінали своїх документів у виш, чим підтвердили свій намір навчатися за обраною спеціальністю та в обраному університеті 51 252 – 86,9% від усіх рекомендованих.

Нагадаємо, два львівські виші потрапили до топ-10 найпопулярніших університетів України за кількістю поданих заяв від вступників у 2018 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!