На пошук інвестора для впровадження е-квитка на Львівщині оголосили конкурс

1217 0
Тендер на пошук інвестора триватиме до 4 березня.

У Львівській облдержадміністрації оголосили конкурс на пошук інвестора, який впроваджуватиме електронний квиток для оплати проїзду на маршрутах приміського та міжміського сполучення. Про старт тендеру повідомили під час брифінгу сьогодні, 3 лютого.

«Львівщина є першою областю, де впроваджуємо е-квиток. Дійсно, це дозволить нам оплачувати за проїзд будь-якою карткою, в тому числі пільговою. Це плануємо цього року зробити. Також будемо мати чіткий облік пасажирів, який наразі відсутній. Ми не знаємо, скільки пільгових категорій проїжджає, кожна громада не до кінця розуміє, скільки в них пільговиків користуються транспортом. Крім того, ми зможемо зрозуміти пасажиропотік між населеними пунктами, щоб надалі правильно скоригувати маршрутність, зокрема збільшити чи зменшити кількість автобусів», – каже заступник голови ЛОДА Юрій Бучко.

Читайте також: Стало відомо, коли у приміських та міжміських маршрутках Львівщини запрацює е-квиток

Він додав, що на початку впровадження для пасажирів, які не матимуть змогу здійснити безготівкову оплату, буде можливість оплатити проїзд готівкою, але з обов’зковою видачею квитка.

Для конкурсного відбору інвестора є сім критеріїв. Як раніше Юрій Бучко пояснював Tvoemisto.tv, для відбору інвестора напрацювали 100-бальну оцінку пропозицій. Найперше – це термін впровадження монтажу обладнання та термін дії інвестиційного договору. Після визначення переможця розпочнуть встановлювати обладнання в автобусах.

Прийом заявок від інвесторів триватиме до 4 березня, а конкурс проведуть 10 березня. Попередньо внесок для інвестора має становити орієнтовно 2 млн євро.

Читайте також: Е-квиток у Львові. Усе про картки, ціни, пільги

У ЛОДА зауважують, чим коротшим буде термін реалізації автоматизованої системи у приміських та міжміських автобусах, що запропонує інвестор, тим більшою буде кількість балів. Реалізувати впровадження е-квитка на Львівщині планують цього року.

Нагадаємо, на впровадження е-квитка для пільговиків у громадському транспорті на Львівщині ще у 2020 році виділили 7 млн грн. Однак система так і не запрацювала. Картка електронного квитка буде водночас і єдиним платіжним засобом, і соціальною карткою, в якій облікують всі пільги, оскільки одна людина може одразу мати кілька пільг.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!