ЛОДА виступає проти будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій

5119 0
Чиновники надішлють листа до Мінекології щодо неможливості будівнитцва комплексу.
фото: Zaxid.net

фото: Zaxid.net

Чиновники ЛОДА звернуться до мінекології з позицією неможливості будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій, 13. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Таку позицію озвучив очільник обласної державної адміністрації Олег Синютка сьогодні, 3 лютого, під час зустрічі з мешканцями мікрорайону Знесіння.

Читайте також: Як у Львові майже зірвали слухання щодо сміттєпереробного заводу. Відео

«Будівництво заводу в межах “Знесіння” є екологічно необгрунтованим і господарсько недоцільним, що підтверджується десятками зауважень до звіту з оцінками впливу на довкілля та невдалими прикладами функціонування таких комплексів у Європі. Щодо запропонованих ділянок, то 27 січня 2017 року за результатами наради під головуванням Прем‘єр-міністра міський голова звернувся з листом надати земельну ділянку Яворівської «Сірки» ЛКП «Збиранка», через три дні мною видане розпорядження, яке дійсне і сьогодні про надання ділянки для будівництва та експлуатації комплексу утилізації ТПВ у Яворівському районі. Потім була надана земельна ділянка в Миколаївському районі, ці ділянки міській владі не підійшли. 2 листопада цього ж року ми надіслали перелік земельних ділянок за межами Львова на території області», – сказав Олег Синютка.

Читайте також: Яким буде сміттєпереробний завод у Львові. Приклад Польщі

Загалом, за словами Олега Синютка, ЛОДА запропонувало Львівській міській раді 17 альтернативних ділянок для будівництва сміттєпереробного комплексу.

Нагадаємо, що 25 січня у Львові відбулися громадські слухання щодо будівництва сміттєпереробного заводу, на яких саме мали представити вплив майбутнього комплексу на екологію міста. Організатором зустрічі чиновників ЛМР з громадою було Міністерство екології та природних ресурсів, а модерував зустріч, принаймні виголосив перше і останні слова на зібранні, безпосередньо представник Мінекології Віталій Маслов.  

Додамо також, що на Львівщині заплановане будівництво чотирьох комплексів з утилізації сміття. Будівнитво першого мало би початися в кінці минулого року. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!