Локдаун в Україні можуть запровадити при 30 тисячах хворих на Covid-19 на добу

1668 0
Така велика кількість хворих спричинить серйозні навантаження на медичну систему.
Photo by engin akyurt on Unsplash

Photo by engin akyurt on Unsplash

При нинішньому співвідношенні хворих і госпіталізованих, повний локдаун в Україні можуть ввести за умови 30 тисяч нових хворих на Covid-19 на добу. Про це повідомив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі одного з каналів, пише УП.

Читайте також: Шмигаль вирішив завчасу поговорити з церквами про зимові обмеження

«Якщо буде загроза повного локдауна медичної системи, ми будемо наполягати на тому, що треба вводити більш жорсткий карантин. Для нас головне – це кількість людей, які госпіталізуються. Якщо говорити про відсоток хворих, що потрапляють до лікарні, думаю, що це (відбудеться локдаун медичної системи – ред.) більше 30 тисяч на добу в певному періоді. Тоді це може викликати серйозні проблеми з навантаження медичної системи», – каже Максим Степанов.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів на засіданні 11 листопада запровадив в Україні так званий «карантин вихідного дня». Водночас міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що для медиків найкращим варіантом було б застосування повного локдауну.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!