Локдаун вводять з 8 січня. Що працюватиме, а що – ні

12949 0
Уряд відправляє українців на зимові канікули заради безпеки.
Фото: Heather Morse for unsplash

Фото: Heather Morse for unsplash

Кабмін запроваджує в Україні локдаун із 8-го до 24-го січня включно. Про це сьогодні, 9 грудня, на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Ми більше трьох тижнів говорили з бізнесом, медиками, щоб була консолідована позиція. За результатами, ми прийняли рішення про те, що з 8 по 24 січня включно запроваджуються посилені карантинні обмеження. Ми відправляємо людей на зимові канікули заради безпеки, щоб не допустити нової потужної хвилі захворюваності, яка може настати після новорічних свят», – зазначив прем'єр-міністр.

На час локдауну буде заборонена робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлення на виніс), непродовольчих магазинів та ринків, кінотеатрів, розважальних закладів, закладів культури, фітнес-центрів, спорт-залів, басейнів, ТРЦ (за виключенням торгівлі продуктами, ліками) та різдвяних ярмарків. Заборонені будуть культурні та інші масові заходи. Салони краси, перукарні працюватимуть виключно за записом.

На канікули також відправлять всі заклади освіти, окрім дитячих садків. Офісам рекомендують перевести працівників на дистанційну роботу.

Водночас із встановленими обмеженнями помаранчевої зони карантину продовжить працювати громадський транспорт.

Працюватимуть продуктові, аптеки, банки, поштові відділення і готелі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!