Локдауну не уникнути. Найближчим часом в Україні можуть посилити карантин

2830 0
Зараз немає чіткої дати локдауну, і кожна людина може його відтягнути, якщо буде вакцинуватися або дотримуватися заходів безпеки.

В Україні погіршується ситуація з коронавірусом, тому невдовзі Міністерство охорони здоров’я буде змушене вводити більш жорсткі обмеження. Про це в ефірі «1+1» повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Зараз немає чіткої дати локдауну, і кожна людина може його відтягнути, якщо буде вакцинуватися або дотримуватися заходів безпеки. Ситуація в переважній більшості областей погіршується і найближчим часом країна вийде з «зеленої» зони, і ми будемо вимушені запровадити «жовту», – каже він.

Читайте також: Врятуватися від «Дельти», або коли Львівщина досягне колективного імунітету

Йдеться, зокрема, про обмеження на відвідування масових заходів, спортзалів тощо.

«Зараз ситуація говорить про те, що Україна скоріш за все перейде на «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Це – умовна така тривога, що кількість нових випадків може потенційно зростати», – додає він.

На думку Ігоря Кузіна, локдауну в Україні не уникнути. Однак, якщо говорити про «червоний» рівень епіднебезпеки, то він буде не раніше, ніж в листопаді.

Нагадаємо, що напередодні стало відомо, що влада не планує запроваджувати локдаун, а дотримуватиметься адаптивного карантину. Ігор Кузін тоді зауважив, що за світовим досвідом можна побачити, що наприкінці осені і на початку зими більшість країн посилюють карантинні обмеження. Втім, він відкидає повідомлення деяких ЗМІ про нібито запровадження чергового локдауну з 4 вересня.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!