Вартість ремонту сесійної зали ЛМР зросла до 20 млн грн. Маркіян Лопачак про Ратушу, ремонти і транспорт

2075 0
Ремонтувати сесійну залу почали у серпні минулого року. На час ремонту засідання проводили у Шевченківській райадміністрації.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Вартість ремонту сесійної зали Львівської міської ради зросла до 20 мільйонів гривень і сума ще може збільшитися. Про це розповів під час ефіру в студії Тvoemisto.tv керівник фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді Маркіян Лопачак. «Спочатку це була цифра 10 млн грн, потім 16, тепер 20 млн і вартість продовжує зростати», – заявив він.

За його словами, сесійна зала не була аж в такому критичному стані, щоб її терміново ремонтувати, тому він сумнівається в потребі це робити, особливо у час карантину.

«Якщо місто не буде стояти в корках три години, будуть чисті тролейбуси/трамваї, якщо все, що залишиться зробити, це душову кімнату в ЛМР і ремонт – то тоді можливо і так», – каже він.

За словами Лопачака, у 2006 році у Львівській міській раді було 890 працівників. За 15 років каденції міського голови Львова Андрія Садового їх чисельність зросла до 1 800

Голова фракції ВО «Свобода» в ЛМР охарактеризував роботу мерії, як системну управлінську кризу. Зокрема, за його словами, часто депутатам доводиться працювати за порядком денним Садового, натомість той, що напрацьований депутатами відкидається.

Окрім того, за словами Лопачака, до 2010 році усі комунальні підприємства заробляли, а останні п’ять років їх дотують, заливають кошти в статутні капітали цих підприємств. Депутат вважає, що це свідчить про неефективність менеджменту. «Проблеми, які озвучуються зараз львів’янами не вирішуються, натомість чиновники за неефективну роботу отримують 50-100 тис. грн премії», – каже він.

Підбиваючи підсумки цієї депутатської каденції Львівської міської ради, Лопачак назвав позитивом те, що вдалося змінити підходи по ремонтах доріг в місті. «Відійшли від ямкових ремонтів і почали робити капітальні ремонти магістральних доріг», – пояснив він.

Найбільшою невдачею він назвав те, що не вдалося врятувати ЛАЗ. «Мало того, що заплатили аферистам, які знищили перлину львівської промисловості 30 млн грн, не випплатили борги людям, підрядникам», – сказав він.

Він повідомив, що були звернення в НАБу, Генпрокуратуру, щоб звернули увагу. Також зараз відбувається суди, відкриті кримінальні провадження. Однак, за його словами, зараз спостерігаємо як ЛАЗ по частинах розбирають і «готують під чергову аферу, забудову чи ще щось».

Публікація в рамках програми висвітлення діяльності Львівської міської ради

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!