ЛОР програла апеляцію про скасування мораторію на російськомовний культурний продукт на Львівщині

5846 0
ЛОР подаватиме касацію й на це рішення.
Ілюстрація: lviv1256.com

Ілюстрація: lviv1256.com

Облрада програла апеляцію у справі про скасування Мораторію на російськомовний продукт на території Львівщини. Про це повідомляє ІА.Zik.

Читайте також: Як працюватиме заборона на російськомовну музику та фільми на Львівщині

За рішенням першої інстанції суду у січні цього року за позовом Громадської організації «Всеукраїнський громадський рух «Український вибір – Право народу», а також журналіста Сергія Іванова-Малявіна та Романа Лихачова, Львівський адміністративний суд вирішив скасувати рішення Львівської обласної ради про відповідний мораторій. Тоді у ЛОР подали апеляцію.

Як розповів керівник юридичного відділу Львівської облради Андрій Мельник, ЛОР подаватиме касацію й на це рішення.

Додамо, що Сергій Іванов-Малявін є директором і видавцем ділового журналу «Галицькі контракти», перший номер якого вийшов у Львові у 1990 році. Роман Лихачов є адвокатом з Харківщини. На своїй сторінці у Facebook він повідомив, що займався позовом проти Львівської облради заради російських знаменитостей, які підтримують українців. Також він зазначає, що в процесі позивачів підтримувала Українська Гельсінська спілка з прав людини. Ініціатором і керівником ГО «Всеукраїнський громадський рух Український вибір – право народу» є Віктор Медведчук.

Читайте також: Адмінка за шансон. Чи може Львів ефективно протистояти російськомовній попсі

Нагадаємо, що 18 вересня минулого року Львівська обласна рада вирішила впровадити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території  області. Ініціатором цього рішення став «свободівець» Руслан Кошулинський. У тексті рішення зазначено, що мораторій діятиме до повного припинення окупації території України.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!