На правах реклами

Лубриканти: на що потрібно звернути увагу і як їх обрати

11691 0
В аптеках та магазинах представлені різні варіанти засобів, які різняться за складом, ефектом та ціною.

Лубриканти – спеціальні засоби, здатні підвищити якість інтимного життя як чоловіків, так і жінок. Використання під час статевого акту допомагає урізноманітнити відчуття.

Перш за все інтимна змазка дозволяє уникнути сухості, яка викликана недостатнім виділенням природного секрету.

Важливі критерії вибору

Насамперед зверніть увагу, на якій основі виготовлена змазка. Від цього залежить гострота відчуттів, тривалість статевого акту та можливий вид сексу.

  1. Водна основа – універсальний варіант, який підійде для вагінального, орального, анального чи сексу з використанням інтимних іграшок. Це найпоширеніший вид лубріканту. Єдиний мінус – швидке висихання, тому за тривалого статевого акту необхідно наносити лубрикант додатково. Випускаються у вигляді крему або гелю, підходять для чутливої слизової оболонки, яка схильна до утворення тріщин і мікротравм;
  2. Масляна основа. Такі змазки виготовляються на основі олій, характеризуються щільною текстурою, не потребують додаткового нанесення. Переважно використовуються для тривалого сексу, мастурбації чи масажу. Не можна застосовувати одночасно з презервативами;
  3. Силіконова основа. Лубриканти відрізняються ніжною текстурою, що полегшує ковзання. Силікон не зволожує слизову оболонку, а обволікає її, тому такі засоби не вбираються, не висихають і не змиваються. Це необхідно враховувати людям з чутливою слизовою оболонкою, тому що нанесення лубриканта вимагає ретельної гігієни після сексу;
  4. Гібридні. Такі змазки використовують як основу декілька компонентів.

Другий важливий параметр вибору – склад засобу. Слизова статевих органів відрізняється підвищеною чутливістю не тільки до механічних дій, внаслідок чого утворюються тріщини та мікротравми, але й до барвників та ароматизаторів, що містяться у косметичних засобах. Щоб уникнути алергічних реакцій у вигляді подразнень, свербежу, печіння, почервоніння, висипки на статевих органах та анусі, вибирайте лубриканти з натуральних компонентів або гіпоалергенних речовин.

Зважайте на призначення інтимної змазки, про яке повідомляє виробник на упаковці:

  • для збудження – розігрівають, посилюють відчуття;
  • для тривалого статевого акту – охолоджують, продовжують насолоду;
  • оральні – маскують природний запах за рахунок ароматизаторів та смакових добавок;
  • для анального сексу – містять знеболювальні компоненти, розслабляють, запобігають появі мікротравм.

Окремо представлені гіпоалергенні та загоювальні змазки, тому кожен зможе вибрати підходящий варіант для приємного та яскравого сексу.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!