Луганщину та Львівщину хочуть з'єднати новою швидкісною магістраллю М-30

8526 0
Загальна довжина траси становитиме 1392,3 км.
фото: Inspired

фото: Inspired

«Укравтодор» має намір з’єднати Львівську та Луганську області єдиною швидкісною магістраллю. У 2021 році в рамках програми «Велике будівництво» планують відкрити найдовшу трасу в країні М-30 – від Стрия Львівської області до Ізвариного на Луганщині. Про це інформує пресслужба «Укравтодору».

Читайте також: Проєкт платної дороги зі Львова до Краковця оновлюють. Кабмін уже визначив вартість проїзду

Новий маршрут М-30 Стрий – Ізварине об’єднає дві дороги міжнародного значення: М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине. Загальна довжина траси становитиме 1392,3 км.

«Ми хочемо з’єднати Західну і Східну Україну трасою М-30. Назва буде до 30-річчя Незалежності України. Частина майбутньої траси була відновлена у цьому році. Частина буде відновлена у наступному році. Це буде найдовша траса країни, не дивлячись на те, що деяка частина знаходиться зараз на тимчасово окупованій території. Майже 1400 км. Зараз найдовша траса у нас 900 км», – зазначив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Голова Укравтодору Олександр Кубраков, зазначив, що заплановано, що до кінця вересня 2021 року повністю завершать оновлення маршруту від Стрия до Покровська.

Читайте також: Ремонтувати другу прикордонну дорогу КПП «Смільниця» – Старий Самбір будуть уже в наступному році

Наразі відновили понад 580 км майбутнього маршруту М-30. До кінця 2021 року відремонтують ще 750 км. У 2020 на автошляху М-12 дорожники працюють у 5 областях на 246,1 км дороги і 5 штучних спорудах.

У Львівській області до капітального ремонту дороги, а саме – 44 км ділянки від Стрия до Ходорова, приступлять у 2021 році.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!