Лукашенко звинуватив Україну в запуску ракет по білорусі і наказав «взяти на приціл» противників

5924 0
Лукашенко сказав, що Мінськ та Москва мають бути готовими протягом доби дзеркально відповісти на нібито агресивні дії Заходу.
Олександр Лукашенко

Олександр Лукашенко

Сьогодні, 2 липня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Україну в запуску ракет по території білорусі. Він наказав своїм військовим «взяти на приціл» центри ухвалення рішень противників Мінська. Про це він заявив на урочистих зборах з нагоди Дня незалежності, передає білоруське держагентство БЕЛТА та російське держагентство РИА Новости.

«Нас провокують. Мушу вам доповісти: три дні тому, може, трохи більше, з території України намагалися завдати удару по військових об'єктах на території білорусі. Але, слава богу, протиповітряними комплексами «Панцир» вдалося перехопити всі ракети, які були пущені Збройними силами України», – сказав Лукашенко.

Він також заявив, що наказав військовим взяти на приціл центри прийняття рішень противників Мінська. Також він сказав, що Мінськ та Москва мають бути готовими протягом доби дзеркально відповісти на нібито агресивні дії Заходу.

При цьому самопроголошений президент переконує, що білорусь не прагне воювати в Україні, і республіці ця війна «абсолютно не потрібна».

«Я клятвенно вас запевняю: жоден солдат білорусі на території України не воює», – сказав він.

«Хочу сказати тим, хто переживає, буде Лукашенко воювати там чи ні: послухайте, ми воюватимемо – ще раз повторюю – тільки в одному випадку – якщо ви переступите останній метр нашої землі і вторгнетесь на нашу землю. Якщо ви вбиватимете наших людей, ми відповімо», – заявив Лукашенко.

Читайте також: Нам треба заново створити нову версію країни. Павло Шеремета про реформи

Нагадаємо, що військовий експерт Петро Черник у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» заявив, що сухопутний вхід Білорусі в Україну, Польщу чи Литву цілком можливий, навіть із застосуванням ядерної зброї. Однак, на думку експерта білорусь вже перебуває у стані війни з Україною.

Додамо, що у Львові, у кожному районі міста створять штаб оборони та проведуть додатковий вишкіл для членів добровольчих формувань тероборони. А також сформують стратегічний резерв продуктів на випадок блокування шляхів постачання. Такі заходи планує місто, аби підготуватись до можливого погіршення ситуація на білорусько-українському кордоні.

Тим часом Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 2 липня повідомляє, що на Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил республіки білорусь на ротаційній основі продовжують виконувати завдання з прикриття білорусько-українського кордону в прикордонних районах Брестської та Гомельської областей. Військові тренуються наводити понтонні переправи. Зазначається, що ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!