Львівська міськрада вперше розірвала договір про продаж колишньої аптеки «Під Фемідою»

4637 0
Після продажу у приміщенні мала працювати аптека, втім тут відкрили магазин жіночої нижньої білизни.
Фото: Наші Гроші. Львів

Фото: Наші Гроші. Львів

Львівська міська рада через суд розірвала договір про продаж приміщення колишньої аптеки «Під Фемідою», що на розі вулиць Дорошенка та Словацького. Про це повідомляють Наші Гроші. Львів.

Читайте також: Частину кам’яниці на площі Ринок купить заснована тримісяці тому фірма

Причиною розірвання договору з приватною підприємницею Світланою Маланяк стало недотримання нею умов договору – ремонт упродовж року та збереження історичної аптеки.

Світлана Маланяк придбала приміщення на аукціоні за 10,4 млн грн у березні 2015 року. За умовами договору, вона мала відремонутвати приміщення за рік під аптеку, втім нині тут розташували магазин нижньої жіночої білизни «Victoria’s secret».

У 2017 році міськрада перевірила приміщення, після чого з’ясувалось, що приміщення відремонтували лише частково, а  «цінні мистецькі елементи інтер’єру» – вітражі, – зникли. Не було також антикварних меблів, які продали разом із приміщенням. Пізніше меблі знайшли на складах на вулиці Шевченка, а от вітражів знайти не вдалось.

Читайте також: Міноборони виставило на продаж приміщення дитячої поліклініки у Львові

Крім цього, нова власниця змінила планування приміщень, а замість аптеки відкрила магазин. Станом на 2017 рік колишня аптека вже не належала Світлані Маланяк. У вересні 2017 року новою власницею через іпотеку стала Ірина Сулига, яка заплатила за приміщення вже 10 млн грн. Додамо, що Світлана Маланяк мала право продати приміщення, але при цьому повинна була повідомити про управління комунальної власності ЛМР та перекласти на нового власника взяті раніше зобов’язання – збереження аптеки та її інтер’єру, чого не зробила.

На підставі цих фактів у жовтні 2018 року Господарський суд Львівської області задовольнив позов управління комунальної власності та вирішив розірвати договір купівлі-продажу між управлінням та приватною підприємницею.

Читайте також: Кам'яницю у центрі Львова продають за 27 млн гривень

Колегія суддів Західного апеляційного господарського суду 28 січня цього року підтвердила правомірність розірвання угоди та залишила рішення суду першої інстанції в силі.

Приміщення колишньої аптеки нині залишається у власності Ірини Сулиги, оскільки Галицький районний суд не задовольнив позов управління комунальної власності до Ірини Сулиги про визнання недійсним іпотечного договору. 21 січня поточного року управління оскаржило це рішення в апеляційному суді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!