Львів боротиметься за можливість провести Євробачення-2017

1999 0
Львівська міська рада сьогодні, 1 липня, під час засідання сесії погодила участь Львова у відборі міста та арени для підготовки і проведення у 2017 році в Україні Пісенного конкурсу «Євробачення». «За» проголосували 41 депутат.
фото: radiosvoboda.org

фото: radiosvoboda.org

Як інформує Галінфо, депутати визначили заступника міського голови з питань розвитку уповноваженою особою у поданні заявки на відбір міста та арени для підготовки і проведення у 2017 році в Україні «Євробачення» та на підписання документів, що передбачені у Положенні про організацію відбору міста.

Як розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, наразі Львівська міська рада тільки подає заявку на участь у відборі для проведення пісенного конкурсу, а також запит на отримання специфікації та технічних вимог щодо проведення конкурсу

«Залежно від того, які будуть вимоги до транспорту, до прес-центру і до самого концерт-холу, ми будемо вирішувати, де можна провести конкурс. Наразі говорити по приміщення рано. Це може бути «Арена Львів» або інші арени», – додав Андрій Москаленко.

Він зауважив, що міська рада має подати заявку до 8 липня. Впродовж двох тижнів конкурсна комісія дасть свої висновки. Після чого стане відомо, яке місто прийматиме Євробачення.

Нагадаємо, Україна вже проводила цей пісенний конкурс. У 2005 році на пісенному конкурсі «Євробачення» перемогла Руслана з піснею «Wild Dances». Після перемоги Відповідно, наступного року, конкурс відбувався в Україні у столичному «Палаці спорту». Цьогоріч 15 травня у столиці Швеції завершився фінал головного пісенного конкурсу Європи – «Євробачення 2016», який виграла Джамала. За результатами голосування національних журі країн-учасниць та смс-голосування глядачів, Джамала набрала 534 бали. На другому місці опинилася Австралія (511 балів), третє місце посіла Росія (491 бал). Також співачка запропонувала наступне Євробачення провести у Львові, Києві або Одесі

Зазначимо, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк допускав, що Україна може передати право на проведення «Євробачення» іншій країні через надто високу вартість проведення цього конкурсу.

За інформацією: Галінфоzaxid.net

 

Опублікувала Мар’яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!