Львів домовляється про гроші на рекультивацію сміттєзвалища і будівництво заводу

2767 0
Володимир Гройсман, який перебуває з робочим візитом на Львівщині, розповів, на якому етапі зараз домовленості про рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та будівництво сміттєпереробного заводу.
ілюстрацію надав Богдан Михалусь

ілюстрацію надав Богдан Михалусь

За словами Володимира Гройсмана, зараз Уряд розглядає звернення міського голови щодо планів Львівської міськради залучити кредитні кошти міжнародних фінансових організацій на рекультивацію звалища і будівництво сучасного сміттєпереробного комплексу. Так, два етапи відбору проекту погоджені Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України і Міністерством фінансів. Якщо місто досягне домовленості з кредитором (Європейським інвестиційним банком), Уряд надасть відповідні гарантії для реалізації проекту.

Читайте також: У Львові визначили, яке ЛКП отримає гроші на рекультивацію сміттєзвалища і будівництво заводу

Роман Матис, керівник управління залучення інвестицій Львівської ОДА, на своїй сторінці у Facebook повідомив, що владі міста доведеться ще попрацювати з банком та громадами сіл.

Володимир Гройсман також зазначив, що 27 вересня наказом Міністерства фінансів України погоджено надання місцевої гарантії для «Львівводоканалу» за кредитом ЄБРР 15 млн. євро і НЕФКО 5 млн. євро (проект реконструкції очисних споруд та будівництва станції переробки мулу для очистки стічних вод та виробництва біогазу). Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

"Сьогодні місцеві органи влади, місцеві громади мають достатньо грошей для того, щоб вирішувати усі необхідні актуальні проблеми. На депозитних рахунках місцевого самоврядування країни знаходиться 10 млрд грн. Ці 10 млрд грн кожна міська рада, кожна громада має направити на те, щоб вирішувати найбільш актуальні проблеми. Це колосальний ресурс", – заявив Володимир Гройсман.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Голова Уряду наголосив, що 10 млрд грн, що знаходяться на депозитних рахунках, належать місцевим громадам. "Беріть і використовуйте, беріть і модернізуйте інфраструктуру, вирішуйте питання водоканалів, полігонів, робіть енергоефективність. Законодавство усе створено, усі повноваження, в принципі, знаходяться на місцях, кошти ми передали на місця, і наявність таких депозитів говорить про те, що ці кошти є. Тепер потрібно їх якісно інвестувати в якість життя людей", – додав він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!