Вакцини від туберкульозу, яку обіцяли львів'янам у жовтні, досі немає

2499 0
З часу призупинення використання вакцини БЦЖ у Львівській області на неї чекають більше 14 тисяч дітей. Причина в тому, що хоча зміни до Закону України «Про лікарські засоби» народні депутати прийняли ще 20 жовтня, офіційно їх не опублікували, відтак, вони досі не набрали чинності.
Фото: ruslekar.info

Фото: ruslekar.info

«Необхідні вакцини закупили, а ін’єкції БЦЖ розблокували» – таку заяву в Києві наприкінці минулого тижня зробив в. о. міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець, пише Львівська пошта.

Щойно зміни до прийнятого Закону «Про лікарські засоби» вступлять в дію – щеплення дітям відновлять, - повідомила головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я ЛОДА з вакцинопрофілактики Наталія Гончар.

«У Львівській області залишилося лише 400 доз вакцини БЦЖ, а з часу призупинення її використання (з середини березня) на неї чекають понад 14 тисяч дітей» – розповіла Наталія Гончар.

Окрім цього, у Львівській області майже не залишилося вакцини пентаксим (для перших двох щеплень проти кашлюка, дифтерії, правця, поліомієліту, гемофільної інфекції), інфанрікс (проти кашлюка, дифтерії, правця), живої поліомієлітної вакцини та вакцини для профілактики кору, паротиту і краснухи. В окремих районах Львівщини вичерпуються залишки вакцини для профілактики гепатиту В, але до кінця року її мало б вистачити.

«Відомо, що вже розподілили вакцину пентаксим та інактивовану поліомієлітну вакцину на нашу область, але вони надійдуть, найімовірніше, не раніше кінця листопада – початку грудня, – зазначила лікар. – Відсутній також дифтерійно-правцевий анатоксин як для дітей шестирічного віку, так і старших семи років і дорослих».

Достатньо Львівщина забезпечена лише вакциною для профілактики гемофільної інфекції.

Раніше, як повідомляло tvoemisto.tv, вакцину БЦЖ львів'янам обіцяли у жовтні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!