Львів готується до можливого загострення ситуації на кордоні з білоруссю, – Садовий

9711 0
У міській раді проговорили план оборони та сили і засоби, які є у підпорядкуванні міста через можливе загострення на кордоні з білоруссю.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

У Львові, у кожному районі міста створять штаб оборони та проведуть додатковий вишкіл для членів добровольчих формувань тероборони. А також сформують стратегічний резерв продуктів на випадок блокування шляхів постачання. Такі заходи планує місто, аби підготуватись, до можливого погіршення ситуація на білорусько-українському кордоні.  Про це сьогодні заявив міський голова Львова Андрій Садовий.  

Читайте також: З Білорусі найближчим часом очікуються чергові ракетні запуски

«Ситуація на білорусько-українському кордоні є непередбачуваною і в цьому її найбільша складність», – зазначив міський голова.

І додав, що сьогодні, 2 липня, під час оперативної наради за участі військового та цивільного керівництва Львова вирішили, що у кожному районі міста буде створено штаб оборони та проведено додатковий вишкіл для членів добровольчих формувань тероборони.

«Поки ми не будемо переводити їх на цілодобове чергування. Але це рішення може змінитись у будь-який момент», – зазначив Андрій Садовий.

Також розглядаємо варіант формування резервних добровольчих батальйонів з працівників міської ради та комунальних підприємств.

Окрім цього у місті формуватимуть стратегічний резерв продуктів на випадок блокування шляхів постачання. А також розроблятиме стратегію для зменшення споживання газу.

Читайте також: Нам треба заново створити нову версію країни. Павло Шеремета про реформи

Нагадаємо, що військовий експерт Петро Черник у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» заявив, що сухопутний вхід Білорусі в Україну, Польщу чи Литву цілком можливий, навіть із застосуванням ядерної зброї. Однак, на думку експерта білорусь вже перебуває у стані війни з Україною.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!