«Ми повинні бути готовими». У Львові готуються до нової хвилі переселенців

1964 0
Найбільший пік навантаження на місто було в перші два-три тижні після початку війни.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

У Львові готуються до нової хвилі міграції переселенців. Наразі у місті пропрацьовують варіанти щодо поселення внутрішньо переміщених осіб. Про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач. 

«Ми повинні бути готовими. Керівник департаменту гуманітарної політики отримав доручення пропрацювувати нові варіанти, куди б можна було поселяти переселенців», — сказав він.

Читайте також: Кабмін прогнозує нову хвилю переселенців зі Сходу на Захід України

За його словами, є чимала кількість варіантів для розміщення поселення внутрішньо переміщених осіб. Наприклад, поруч із тимчасовим житлом для вагітних переселенок, що у мікрорайоні Тракту Глинянського, є старі недобудовані будівлі ЛМКП «Львівводоканал» і ЛКП «Рембуд». 

«20 років тому будівлі починали будувати. Ми провели аналіз, зараз цілком можна завершити їхнє будівництво. Питання у фінансуванні. Для міста доволі складно в такому об'ємі кошти витрачати виключно на ці потреби. Для того, щоб зробити більше, повинні бути державні програми, і тоді ми могли б в значній мірі забезпечити проживання переселенців», — додав він. 

Він додав, що найбільший пік навантаження на місто був у перші два-три тижні після початку повномасштабного вторгнення, коли одномоментно до Львова приїхав великий масив переселенців.

«Я вважаю, що в той період місто справилося, і свій обов'язок перед українцями виконало. Після того частина переселенці поїхала до Європи, частина — поселилася у Львові. Багато з тих, хто приїхав до Львова, вже повернулися назад. Тут відбувається постійна ротація. Я вважаю, що, звичайно, ще може бути друга хвиля переселенців, але мені дивно, що заява прозвучала в цей момент, коли ми бачимо на фронті більшу стабілізацію», — зазначив він.

Читайте також: На Львівщині додатково виділили 50 млн грн на облаштування місць для проживання переселенців

Нагадаємо, Кабмін прогнозує нову хвилю внутрішнього переміщення зі Сходу на Захід України. Припускають, що вона почнеться напередодні опалювального сезону.

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!