Львів хоче виплатити борг за ремонт вулиць до Євро-2012 низкою комунальних будівель

1911 1
Серед переліку об'єктів також є приміщення, які повернули у власність міста після «Афери століття».
Фото: i1.wp.com

Фото: i1.wp.com

Львівська міськрада пропонує передати ТзОВ «Балтом Україна» комунальних будівель, щоб погасити 32-мільйонний борг за ремонти доріг до Євро-2012.

Читайте також: Скільки і кому Львів боргує за ремонти до Євро-2012

Зокрема крмпанії пропонують передати будинки на вул. Випасовій, 11г (5,9 млн грн), на вул. Інструментальній, 13а (5,3 млн грн), на вул. Хвильового, 54а (5,3 млн грн) на вул. Каганця, 28 (3 млн грн), а також низку приміщень на вул. Півколо, 14, які раніше вкрали внаслідок «Афери століття». Йдеться про гараж вартістю 169 тис. грн, будівлю майстерні вартістю 206 тис. грн, склад готової продукції вартістю 1,9 млн грн та будівлю пилорами вартістю 8,7 млн грн.

«Ми маємо ці борги з 2011 року, коли перед "Євро-2012" попросили людей зробити роботи. Бо держава нам мала компенсувати ці кошти, але не виділила ні копійки. Компанія чекала на кошти всі ці роки. Якби вони подали позов, врахували інфляційні ризики, то зараз сума сягала б вже 160-200 мільйонів», – сказав під час сесії сьогодні, 5 березня, міський голова Андрій Садовий. Утім сьогодні це питання депутати не підтримали.

Будівництвом та ремонтом вулиць та доріг до Євро-2012 у Львові займалися дві компанії – «Онур» та «Балтом-Україна». Остання фірма відмовилася працювати напряму з містом після непогашень боргу. Торік Агенція ресурсів ЛМР уклала договір поруки з компанією ТзОВ «Балтом Україна» про погашення боргів за ремонти до Євро-2012.

Додамо, що ТзОВ «Балтом Україна» ремонтувала вул. Городоцьку (від вул. Кульпарківської до межі міста). Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Балтом Україна» зареєстроване у Щирці та належить львів’янам Віктору Ідятову та Михайлу Козаку, німцю Омеру Штефану та чеській компанії «Лінвія та партнери».

Читайте також: У Львові відремонтували вулицю Параджанова. Фото

Нагадаємо, що за ремонти до Євро-2012 Львів довгий час боргував понад 100 млн грн. Щоб погасити борг перед компанією «Онур», Львівська міськрада вирішила передати їй у власність земельну ділянку площею 4,8 га поруч із львівським аеропортом під будівництво багатофункціонального конгрес-холу. Спеціально під виділення цієї ділянки депутати ЛМР ухвалою сесії від 19 вересня створили ТзОВ «Сінерджі Альянс», засновниками якого став «Онур» та ЛКП «Агенція ресурсів ЛМР». Вартість ділянки оцінили в 105,9 млн грн.

Христина Гоголь


Читайте також:
5 Березня, 2020 14:52
Мешканець А за борги по стадіону та аеропорту, які місту дуже потрібні (як казав сам Андрій Іванович), то хай платять "папєреднікі"?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!