Львів конкуруватиме за звання молодіжної столиці Європи

1441 0
У 2018 році Львів визначили молодіжною столицею України.
фото: МОН

фото: МОН

Львів планує зголоситися на конкурс молодіжної Європейської столиці, який щорічно організовує Європейський молодіжний форум спільно з Конгресом Ради Європи. Про це заявив міський голова Андрій Садовий під час прес-конференції щодо проведення Форуму молодіжної столиці України у Києві, повідомляє прес-служба ЛМР.

Форум молодіжної столиці України відбудеться 6-7 вересня у Львові. Цей захід має стати альтернативною платформою для обміну досвідом та обговорення актуальних проблем та перспектив, підвищення ролі та посилення спроможності молодіжного середовища у забезпеченні розвитку держави, напрацювання рекомендацій для майбутньої всеукраїнської молодіжної стратегії.

Читайте також: Доступний транспорт та нові спортивні майданчики: як Львів стане дружнім до дітей

Довідка.

У листопаді 2017 року в Україні стартував національний конкурс «Молодіжна столиця України». Мета конкурсу — активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України. З 2017 року  цей конкурс проводиться в Україні щороку з метою відзначення найкращого міста країни для проживання та розвитку молоді.

Титул молодіжної столиці Європи визначають з 2009 року. Першим містом-переможцем став Роттердам, чинна молодіжна столиця Європи — португальське місто Кашкайш.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!