Львів хоче взяти майже 40 млн євро на безпеку руху

1691 0
Міська рада визначила ЛКП «Львівавтодор» кінцевим бенефіціаром для участі в проекті «Безпека дорожнього руху в містах України».
фото: newinform.com

фото: newinform.com

Сьогодні за це проголосували депутати Львівської міської ради на сесійному засіданні, а саме — 43 депутати ЛМР.

Згідно з документом, “Львівавтодор“ повинен забезпечити підготовку та подання необхідних документів для участі у проекті “Безпека дорожнього руху в містах України“ та реалізації заходів за кошти позики Європейського інвестиційного банку.

У додатку до ухвали подано перелік запланованих заходів. Зокрема, 13 млн євро планують витратити на підвищення комфорту пішоходів, 7,2 млн євро – на розширення велосипедної інфраструктури, 7,7 млн євро – на комплексні схеми організації руху у житлових районах, 7 млн євро – каналізування потоків транспорту, встановлення нових та оновлення існуючих світлофорних об’єктів, організація кільцевих перехресть тощо), 2,9 млн євро – на комплексні схеми організації руху на магістральних вулицях, 2,2 млн євро – камери автоматичної фіксації порушень, вимірювання швидкості, електронні табло і т.д, а ще 3 млн євро на облаштування зручних зупинок.

Читайте також: Безпека на дорогах Львова: проблеми та їх вирішення

Термін реалізації проекту поки невизначено, бо міністерство інфраструктури та ЄІБ ще не підписали рамкову угоду, повідомила журналістам директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

За даними міської ради, щороку у Львові гине в ДТП 40 осіб, а ще близько тисячі зазнають травм. Втрати економіки міста від цього минулого року становили майже 400 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!