Львів хочуть з'єднати потягом з Румунією

3471 0
Про доцільність відкриття руху пасажирського потяга за маршрутом Львів-Рахів-Клуж-Напока (Румунія) говорили у Рахові члени ініціативної групи із керівниками Львівської залізниці, генконсулом Румунії в Україні та мером Рахова
Фото: transkarpathianews.net

Фото: transkarpathianews.net

Крім того, учасники наголосили на важливості запуску потяга за маршрутом Київ-Рахів-Клуж-Напока. Конкретні рішення будуть прийняті після українсько-румунської робочої наради зацікавлених сторін із питань відкриття залізничних пасажирських перевезень через станцію Рахів до Румунії та Ужгорода, яка відбудеться 4 вересня пише Голос Карпат.

Крім того, активісти також пропонують вивчити можливість відновлення історичного руху прямого пасажирського потягу (який їздив в дорадянські часи) за маршрутом Рахів – Будапешт (через станції Валя – Вишеулуй – Сату Маре – Дебрецен) із реконструкцією ділянки залізниці за європейськими стандартами. Крім того, є зацікавленість у відкритті сполучення за маршрутом Київ-Чернівці (через Рахів — Валя-Вишеулуй та Тересву).

Як стверджує один із членів ініціативної групи Федір Гамор, для реалізації цих проектів уже створено необхідні передумови. Підписано відповідні Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Румунії в галузі залізничного транспорту (2004 р.) та про пункти пропуску через українсько-румунський державний кордон (2006 р.).

Нагадаємо, з початку серпня почав курсувати потяг «Київ-Рахів». Якщо за підсумками місяця підтвердиться його 100%-ва наповненість, рейс може стати щоденним.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!