Львів і Бухарест може з’єднати швидкісна траса

3197 0
Попередні домовленості вже досягнуті, тож найближчим часом планують розпочати переговори у робочих групах.
Фото: informator.ua

Фото: informator.ua

На Львівщині планують побудувати швидкісну міжнародну автомагістраль, яка з’єднає Львів та румунський Бухарест. Про це повідомляє інформагенція UNN із посиланням на Оbiectiv.

Відповідне рішення прийняли під час візиту представників Львівської та Чернівецької областей до Румунії. 

«Ми використовуємо всі можливості, задіємо всі можливі фінансові інструменти. Будемо звертатися до європейських фінансових інститутів для отримання коштів», – розповів керівник повітової ради міста Сучава Георге Флутур.

Читайте також: Облаштування траси Львів – Тернопіль завершать цього року

Автобан має проходити через Східні Карпати і з'єднати міста Львів – Чернівці – Сірет – Сучава – Пашкани – Бакеу – Фокшань – Бухарест.

За попередньою інформацією, найближчим часом планують розпочати роботи у робочих групах. На будівництво використовуватимуть кошти, передбачені програмою транскордонного співробітництва між Україною та Румунією, яка діє до 2020 року. Додаткове фінансування будівництва очікують отримати від Ліхтенштейну і Норвегії. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!