Львів затвердив договір із Малеховом щодо рекультивації сміттєзвалища

3867 0
Львівська міська рада затвердила договір про спільну діяльність з Малехівською сільрадою щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.
фото: dyvys.info

фото: dyvys.info

У договорі йдеться про закриття полігону твердих побутових відходів шляхом проведення повної рекультивації, а також відведення інфільтратів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Відповідно до договору, Львів зобов’язується провести каналізацію в Малехові, капітально відремонтувати у селі дві вулиці, центральний водопровід, збудувати амбулаторію сімейного типу та школу. Мешканців Малехова також звільнять від оплати за водопостачання. Крім того, ЛМР має протягом 15 років виділяти селу по 600 тис. грн на оздоровлення дітей.

Також Львівська міська рада повинна

  • завершити рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища,
  • встановити відповідну огорожу
  • вирішити питання з інфільтратами.

У свою чергу, Малехів, за умови підтримки цього договору, зобов’язується виділити місту дві додаткові земельні ділянки і не перешкоджати роботам, які будуть вести на Грибовицькому полігоні.

Документ також передбачає санкції. Будь-яке невиконання договору тягне за собою його розірвання Малехівською сільрадою в односторонньому порядку.

Договір набере чинності у разі, якщо його затвердить Малехівська сільрада.

Нагадаємо, у травні на Грибовицькому сміттєзвалищі сталася пожежа. Після цього вивіз сміття на полігон заборонили. Наразі влада шукає сміттєзвалища для вивозу відходів, оскільки у деяких районах міста їх не вивозять вже понад тиждень.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!