Політична реклама

Львів і Варшаву з’єднають євроколією

2817 1
В Україні відновлять проект будівництва вузькоколійної залізниці (євроколії) до Польщі. Найімовірніше, такою колією з’єднають Львів та Варшаву. Зі Львова до Варшави тоді можна буде доїхати за 4 години.

Наразі обговорюється два варіанти прокладання євроколії – зі Львова до польського Перемишля або Варшави, розповів 25 квітня на Весняному діловому форумі у Львові міський голова Львова Андрій Садовий.

«Аби обрати оптимальний варіант, треба розробити техніко-економічне обгрунтування... Наше бачення таке, аби в мабутньому можна було оформити всі необхідні процедури на вокзалі та їхати далі євроколією безперешкодно», – сказав Андрій Садовий.

Польська сторона схиляється до проведення євроколії саме зі Львова до Варшави, розповів начальник Львівської залізниці Богдан Піх. «Поляки вважають, що це історичне сполучення і що воно дуже перспективне. Адже таким чином вони матимуть вихід до Чорного моря. До того ж, такий проект – будівництво 60 км колії – можна реалізувати доволі швидко. Адже до Рави-Руської з польського боку така колія вже є», – розповів Богдан Піх.

Таким чином, зі слів начальника Львівської заліниці, зі Львова до Варшави можна буде доїхати за 4 години, що значно зручніше за восьмигодинне добирання автобусом та довгі стоянки на кордоні.

Богдан Піх додав, що Європа не проти співфінансувати цей проект: «Аби в Україну приїхали інвестиції, треба збудувати дорогу», – сказав він.

Нагадаємо, євроколію планували збудувати до Євро-2012, проте цей проект так і не реалізували.


Читайте також:
26 Квітня, 2014 09:39
Аня Варто зробити!Дуже потрібні такі маршрути.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!