Львів конкуруватиме за звання молодіжної столиці Європи

885 0
За титул також боротимуться Кишинів, Гент і Веспрем.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Львів подав фінальну заявку на конкурс «Молодіжна столиця Європи», який щорічно організовує Європейський молодіжний форум спільно з Конгресом Ради Європи. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Читайте також: Львів потрапив у півфінал конкурсу європейської молодіжної столиці

«Багато молодих людей орієнтуються на те, що відбувається у Львові і намагаються брати для себе цікаві ідеї. На Львів мають дивитись як на центр молодіжного руху, на місто, яке задає тренди, що буде відбуватись у молодіжній політиці у наступному періоді», – зазначив Державний секретар Кабінету міністрів України.

У статусі Молодіжної столиці Європи 2024 Львів прагне розкрити концепцію трьох складових «Molo»:

  • molo is individual,
  • molo is  #YouthEnvironments,
  • molo is city

Нагадаємо, що до переліку півфіналістів, які боротимуться за титул Європейської молодіжної столиці також увійшли такі міста, як Кишинів (Молдова), Гент (Бельгія) та Веспрем (Угорщина).

Конкурс проводить Європейський молодіжний форум у Брюсселі. Місто, яке переможе у конкурсі, організатори оголосять у листопаді цього року.

Довідка.

Титул молодіжної столиці Європи визначають з 2009 року. Першим містом-переможцем став Роттердам, чинна молодіжна столиця Європи — португальське місто Кашкайш. Молодіжна столиця Європи - щорічний загальноєвропейський конкурс, метою якого є промоція економічного, соціального, культурного та політичного аспектів розвитку міста через молодіжну складову.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!