рф готує катастрофу на Каховській ГЕС та навіщо Львову два реабілітаційних центри. Підсумки доби

1056 0
Нині 21 жовтня та 240 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Повітряна тривога. Сигнал тривоги на Львівщині пролунав о 10:09, відбій – о 11:35. Була загроза запуску ракет зі стратегічної авіації з білорусі.

Ситуація на фронті: росіяни покидають Херсон, але святкувати перемогу ще рано. Голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан зазначає, окупанти там залишаються, їхня загальна кількість близько 20 тисяч і великі угруповання регулярно поповнюються. Там ще будуть важкі, кровопролитні бої.

У Генштабі наголошують, головною ціллю окупантів в Україні найближчим часом є утримати фронт та зупинити український наступ на Херсонському напрямку.

На цю ж тему: Армія росії може залишити Херсон, – розвідка Британії

Генеральний штаб також вважає, що зважаючи на агресивні заяви та дії керівництва, зростає ймовірність спроби наступу з території білорусі. При цьому росія може спробувати відрізати західні області України від решти території.

На цю ж тему: Показали супутникові знімки, як росія збирає сили на кордоні білорусі з Україною

За даними Генштабу (станом на 6:00): ЗСУ відбили атаки ворога на Білогорівку Луганської області; Опитне, Бахмут, Побєду та Мар’їнку – Донецької.

Підтверджено ураження 3 опорних- і 4 пунктів управління, 7 районів зосередження озброєння та техніки та 2 позицій ЗРК агресора. Знищено склад боєприпасів, засіб ППО, міст та понтонну переправу.

Підрозділи протиповітряної оборони збили 15 БпЛА.

Акцент дня: Львів матиме два реабілітаційні центри. Чим вони відрізняються і як працюватимуть. У Львівській ОТГ триває робота над двома новітніми реабілітаційними центрами Unbroken та Superhumans. У чому особливість кожного, чиїм коштом зводяться, скільки коштуватиме лікування і коли вони запрацюють на повну потужність, розповідає Tvoemisto.tv.

Чому це важливо? Чимало лікарень та реабілітаційних центрів на сході, півдні чи в центральній частині України знищені. Надавати тривалу допомогу тут можливості немає. Але й Європа не може безконечно приймати наших поранених. Кількість осіб, які вже потребують реабілітації, становить десятки тисяч. І це далеко не всі, бо війна триває. Тому маємо відкривати у себе нові реабілітаційні центри. І їх має бути не два, а набагато більше і робити це потрібно уже зараз.

Ключові події:

1. Підґрунтя для масштабної катастрофи. Росіяни замінували дамбу Каховської ГЕС. Якщо росіяни підірвуть дамбу, то в зоні швидкого затоплення опиняться понад 80 населених пунктів, включно з Херсоном;

Цитата дня: «Може бути зруйноване забезпечення водою значної частини півдня України. Цей російський теракт може залишити Запорізьку атомну станцію без води для охолодження – вода для ЗАЕС береться саме з Каховського водосховища. Навіть робота каналу, який побудований для постачання води в Крим і про який періодично нібито «печуться» у москві, буде повністю зруйнована. Ось це – справжнє ставлення росії до нашого українського Криму. А загалом руйнівні екологічні, гуманітарні, техногенні наслідки одного цього російського теракту можуть стати такими, що його називатимуть історичною катастрофою» (Володимир Зеленський у зверненні до Європейської ради)

2. На Львівщині обмежать використання зовнішнього освітлення та реклами. Це потрібно для запобігання планових відключень;

На цю ж тему: Споживання електроенергії на Львівщині не зменшилося, – Львівська ОВА;

3. Прем’єрка Британії подає у відставку. Вона була на посаді трохи більше місяця, серед тих, хто може очолити країну  Борис Джонсон;

4. Дубляни залишили у складі Львівської ОТГ. Місто офіційно увійшло до складу ОТГ 1 січня минулого року, однак згодом це рішення оскаржило у суді;

5. На Львівщину може прибути ще орієнтовно 100 тисяч вимушених переселенців. Наразі це лише попередні підрахунки.

Благодійність дня. На місці повалених буревієм дерев на проспекті Свободи висадили понад 20 кленів-яворів. Закупівлю усіх саджанців профінансували благодійники.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!