Львів мав би стати подібним на Оксфорд, – Рущишин

2128 0
Львів є академічним містом, тож мусимо докласти зусиль, аби він став подібним на Оксфорд чи Кембридж. Відтак, перш за все, слід інвестувати у розвиток освіти у Львові. Так вважає львівський бізнесмен, директор ВАТ "Троттола" Ярослав Рущишин.
Фото: Володимир Кривецький

Фото: Володимир Кривецький

"Ми є академічним містом, але по рівню освіти – це ганьба. Я б хотів, щоб ми вивели Львів на перші місця серед академічних центрів світу, як Кембридж чи Оксфорд. Люди з України і зі всього світу повинні знати, що треба їхати до Львова, бо там певний рівень якості. Тому сюди варто інвестувати", – вважає Ярослав Рущишин.

За його словами, будь-який виш, де можна придбати найменший залік, повинен бути закритий. "Католицький університет, Могилянка, Острозька академія – це єдині виші, які я б залишив. Тому мої пожертви в освіту – це інвестиція. Оці паростки чогось доброго на правильних цінностях вони є слабкі, їм дуже важко пробитися. Це не мої слова, але контакт циніка з моральною людиною завжди виграє цинік. Тож отим паросткам добра треба допомагати. Освіта – це перше, куди, на мою думку, треба інвестувати. Сюди належить також мистецтво, культура та інші речі, які формують цінності. У нас цінності, згідно з дослідженнями, жахливі. Навіть у Львові, тому нам ще тут інвестувати та інвестувати", – вважає бізнесмен.

Крім того, на його думку, слід розвивати статус Львова, як культурної столиці: "Українська культура зосереджена у Львові, вона тут є природною, вона живе, плекається і сюди треба дуже багато інвестувати, щоб почати її експортувати на весь світ. Львів має стати таким собі паротягом України до глобальних процесів не тільки в економіці, а й в культурі та освіті. Хоча, скоріше за все, в економіку ми прийдемо саме через культуру та освіту, бо ми в економіці будемо комусь цікаві тільки тоді, коли будемо кимось. А ми зараз намагаємося лягти то під тих, то під інших, а насправді ми є самодостатні! В нас є глибинна, величезна культура, і якщо на тому стику – бізнесу, культури, освіти та науки робити інновації, то ми дуже скоро можемо стати конкурентними в глобальних процесах. І от наші ІТ-компанії показують добрий приклад в цьому".

Читайте більше про Ярослава Рущишина та його візії Львова та бізнесу у нашому проекті Люди Твого міста. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!