На правах реклами

Озеро, житло та школа. Як планують змінити район біля «Арени Львів»

16004 2
Поблизу львівського стадіону скоро має з’явитися сучасний житловий комплекс із озерами та інфраструктурою.
фото: find-way.com.ua

фото: find-way.com.ua

Коли у листопаді 2008 року на окраїні Львова починали будувати новий стадіон, скепитики говорили, що він нікому не потрібний на пустирі, а після Євро-2012 стадіоном взагалі користуватися не будуть.

Нині ж «Арена Львів» – важливий центр культурного, спортивного і ділового життя Західної України, а район навколо стадіону – один із найпривабливіших для тих, хто шукає нове міське житло. Згодом тут збудують новий житловий комплекс, тож цей район має всі шанси за кілька років називатися «найпрестижнішим у Львові».

 Життя навколо «Арени Львів» мусить бути активним цілий рік

«Район біля «Арени Львів» набув нового значення ще в процесі підготовки до Євро-2012, оскільки там не просто збудували стадіон, а й сформували під’їзди, нові вулиці, інженерну інфраструктуру», – каже головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

За його словами, у європейських містах профіль навколо стадіону продумають так, аби в ньому завжди вирувало життя, а не лише раз на рік, коли там проводять великі спортивні події.

Кілька місяців тому, нагадує Антон Коломєйцев, Львівська міська рада затвердила зміни до детального плану території, обмеженої вулицями Стрийською, Вернадського та кільцевої дороги. Ним передбачили як житлову забудову, так і офісну й громадську.

Читайте також: Німецький підхід. Як будівельна компанія bauhausen запроваджує у Львові нові стандарти

«Біля стадіону будуть розвиватися бізнес-структури, там є простір для того, аби створювати виставкові центри, конференц-центри, конгрес-холи. Такі ідеї теж є і їх опрацьовуємо», – додає Антон Коломєйцев.

Окрім офісних центрів, у районі «Арени Львів» зводять й житло, яке стає зразком нетипової сучасної архітектури.

Стадіон як «магніт»

У 2019 році стадіон «Арена Львів» отримав нового сусіда: поряд почали зводити масштабний житловий 10-поверховий комплекс «Парк Арена», де буде 5 під’їздів, підземний паркінг, великий парк із двома ставками та офісний центр.

Район забудовує німецько-українська компанія Bauhausen. Її співзасновник Віктор Куксхаузен (Victor Kukshausen) каже, що компанія вирішила будувати саме тут новий ЖК саме через «незахаращеність» і правильне планування району поряд «Ареною Львів».

«Львів – один з найбільш густонаселених міст України. Щільність мешканців – більше 4 тисяч на квадратний кілометр. Та завдяки правильному плануванню цей показник у рази менший у новому районі, що біля стадіону. Тому, підбираючи місце під будівництво, ми шукали такий район, який дозволить нам створити якісне в усіх смислах  житло, про яке ми чесно казатимемо нашим клієнтам: воно – не гірше, ніж у Європі», – пояснює забудовник.

Він вважає, що «Арена Львів» є добрим «магнітом» для створення поблизу нього сучасного житлового район. Уже сьогодні у цьому районі працюють торгові центри King Cross Leopolis із супермаркетом «Ашан», «Епіцентр».

«Певний час мені довелося мешкати у Мінську. У 1999 році там відкрили Льодовий палац спорту. Практично на окраїні міста. Район правильно розпланували, аби не було заторів, аби вистачало місця і для громадських закладів, і для садочків зі школами, і для парковок. Район біля львівської «Арени» розвивається за таким же принципом», – пояснює Віктор Куксхаузен.

Додамо, що згідно зі змінами до детального плану, які внесли у 2019 році, у цьому районі також має з’явитися дитячий садочок та школа на майже півтори тисячі учнів.

Крім цього, у межах проєкту мають розробити благоустрій парку Архангела Михаїла, який заснували у 2014 році, збудувати ТРЦ, офіси, спорткомплекс та завершити будівництво пожежного депо.

Також у межах ДПТ повинні добудувати проектовану вулицю Вернадського та з’єднати її з автовокзалом на Стрийській і вивести до недобудованого шляхопроводу на вулиці Княгині Ольги. Згодом тут планують прокласти й трамвайну колію.

Ольга Коваль


Читайте також:
31 Грудня, 2019 10:48
Віктор Забули вказати, що по іншу сторону Львівський іподром,який розвалюють намірено, щоб забудувати!!!
22 Грудня, 2019 10:40
Львів Згадайте "корки" по Стрийській, коли на "Арені" футбол чи концерт... А після, люди, які живуть на тій же вулиці ще довго чують, як фанати, підігріті ейфорією виступу чи ще чимось горланять під їхніми вікнами. Чи захочуть люди таке сусідство? А ще як відкриють пару точок" Чарки до свята", то ще будуть мати під'їзди об..... ні.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!