«Львів, місто парадоксів»: погляд іноземців на місто

10329 0
У п'ятницю, 12 вересня, у Палаці Потоцьких на вул. Коперника, 15 відбудеться презентація книги «Львів, місто парадоксів». А у суботу, 13 вересня, урочисто відкриють виставку фотографій одного з авторів книги у художній галереї Гері Боумена (вул. Наливайка, 18). Виставка триватиме до 5 жовтня.
Фото: infoukes.com

Фото: infoukes.com

Фотограф Дольф Кесслер, Міхіль Дріберген, Кейс ван Райвен та Руд Мей як письменники та Герман Зондерланд як картограф – впродовж 2 років працювали над виходом книги «Львів, місто парадоксів», повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Голландський архітектор Роб ван Гамерен декілька років тому допомагав у розробці схеми велосипедного руху як одного із транспортних рішень для Львова. Потім він показав Львів своїм друзям-архітекторам, з якими регулярно подорожує світом ще із студентських часів. Вони закохалися у Львів, і двоє з них вирішили видати книжку. Бо про Львів написано багато путівників і видано чимало фотоальбомів, але все це з погляду самих львів'ян. Голландці, натомість, вирішили представити світові Львів так, як його бачать іноземці.

Книжка видана у формі гарного фотоальбому, який містить чотири розлогих есе про різні аспекти бачення Львова. Авторами есе є двоє архітекторів, а також журналіст, котрий пише про Львів ще з часу підготовки до чемпіонату ЄВРО-2012, і двоє філософів, котрі дуже мудро і послідовно вже четвертий рік здійснюють проект прийняття моральних рішень і протидії корупції», - розповів почесний консул Королівства Нідерландів у Львові Богдан Панкевич.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!