Львів може стати шаховою столицею України

2063 0
Українська сторона має ще 2-3 тижні для того, аби зробити заявку на проведення матчу за титул чемпіонки світу з шахів. Про це заявив президент Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов, який перебуває у Львові з візитом.
фото: pushsquare.com

фото: pushsquare.com

Йдеться про двобій між українкою Марією Музичук та триразовою чемпіонкою світу китаянкою Хоу Іфань. «Я, як президент ФІДЕ, підтримую усі країни, але в Китаї ми вже проводили дуже багато шахових подій. Натомість у Львові могла би відбутись перша в історії України такого рівня шахова подія», – зазначив Кірсан Ілюмжинов.

Разом із тим, він наголосив, що це його особиста думка – є ще відповідна комісія і комітет, які приймають рішення. Що важливо, свій голос президент ФІДЕ пообіцяв віддати Україні. Коли може відбутися двобій за корону між Марією Музичук та Хоу Іфань, президент ФІДЕ прогнозувати не береться. Каже – все залежатиме від того, в якій країні і в якому місті пройде матч.

«Однозначно, Федерація шахів Львівщини як і Федерація шахів України, зроблять все можливе, щоби цей матч відбувся саме у Львові. Ми готові працювати і сприяти тому, щоби все відбулось на відповідному рівні», – пообіцяв Президент Львівської обласної шахової федерації Тарас Керницький.

Своєю чергою керівництво міста та області також задекларувало цілковиту підтримку проведенню матчу у Львові та заявили, що докладуть зусиль, аби заявка до ФІДЕ таки була подана вчасно.

Джерело: portal.lviv.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!