Львів на листівках празького видавництва: фотошоп минулого століття

3831 0
Понад сто років тому празьке видавництво «Ледерер і Поппер» випустило серію кольорових листівок-фотомонтажів з містами австрійської та німецької імперій.
фото: forgottengalicia.com

фото: forgottengalicia.com

Понад сто років тому празьке видавництво «Ледерер і Поппер» випустило серію кольорових листівок-фотомонтажів, на яких були зображені міста австрійської та німецької імперій у майбутньому. На листівках показані хаотичні переповнені вулиці з повітряними кулями, надземними трамваями, дирижаблями, літаючими велосипедами та аваріями на дорогах.

Видавництво співпрацювали з фотографами і магазинами канцелярських товарів, які присилали їм фотографії зі своїх міст. Оригінальні фотографії доповнювалися стафажем, друкувалися необхідними тиражами і відправлялися назад місцевим торговим партнерам на продаж.

За матеріалами forgottengalicia.com


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!