Львів на туристах заробив майже 2 мільйони гривень за рік

2248 0
За дев’ять місяців 2015 року Львів зібрав рекордну суму туристичного збору в 1,7 мільйонів гривень. Це вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року, – повідомила Галина Малець, начальник управління туризму ЛМР .
фото: www.lvivpost.net, opogode.ua, gazeta.lviv.ua

фото: www.lvivpost.net, opogode.ua, gazeta.lviv.ua

Львів зібрав більше 1,7 млн грн за дев’ять місяців 2015 року. За словами Галини Малець, ці кошти надходять до міського бюджету і йдуть, у тому числі, й на покращення інфраструктури міста: ремонт доріг, освітлення, збереження пам’яток історичної спадщини тощо. «Цю суму вдалося отримати завдяки великій кількості гостей, туристів та екскурсантів, яких, за нашими прогнозами, до кінця року очікується майже 2 мільйони; сумлінності платників цього збору та збільшенню їх кількості», – розповіла Галина Малець.

Читайте також: Скільки грошей у Львові залишають туристи?

Нагадаємо, Львівська міська рада у 2010 році ухвалою № 96 від 30.12.2010 р. затвердила ставку туристичного збору у розмірі одного відсотка від вартості проживання (ночівлі) впродовж всього періоду в готелях, кемпінгах, мотелях, гуртожитках для приїжджих, закладах готельного типу (хостели) та інших місцях поселення за вирахуванням податку на додану вартість.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!