Львів накрила аномальна спека. Як урятуватися

4544 0
До п'ятниці температурний максимум становитиме +36 градусів, опади прогнозують уже під кінець тижня.
unsplash.com/Conner Baker

unsplash.com/Conner Baker

Сьогодні, 29 червня, погоду на Львівщині визначатиме поле підвищеного атмосферного тиску. Синоптики Львівського гідрометцентру прогнозують мінливу хмарність та без істотних опадів. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-східний, 5 – 10 м/с. Температура вночі 14-19°, в горах 11°; вдень 31-36° тепла. 

Завтра, 30 червня, теж буде мінлива хмарність, без істотних опадів, вітер – південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі становитиме 15-20°, вдень – 31-36° тепла.

Читайте також: Відкриті басейни Львова. Де поплавати, графік, ціни

У п'ятницю, 1 липня, синоптики знову не прогнозують опадів, лише ввечері місцями короткочасні дощі, грози. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 15-20°, вдень 31-36° тепла.

У суботу та неділю, 2-3 липня, буде хмарно з проясненнями, уночі місцями, вдень по всій території короткочасні дощі, грози. Вітер південно-східний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с. Стопвчик термометра покаже максимум +20 градусів уночі та +29 – вдень.

Що робити у спекотні дні

  • Серед загальних порад, перш за все, варто уникати перебування на вулиці у найгарячіші години, зокрема, в обід. Якщо все-таки ви опинилися на вулиці, намагайтеся прикрити голову, наприклад капелюхом чи хусточкою.
  • Краще носити комфортний одяг з простих натуральних тканин світлого кольору вільного крою.
  • Старатися вживати більше рідини. Для дорослої людини норма щонайменше 2 літри на добу. Правильно пити упродовж цілого дня, дробними порціями, і намагатися вживати звичайну негазовану воду. Взагалі потребу у споживанні рідини для людини має визначити її сімейний лікар.
  • Також медики рекомендують у спекотні дні не виконувати фізичних навантажень, зокрема в обідній час. Це можна робити вранці або ввечері, коли немає прямих сонячних променів.
  • Людям, крім того, варто уникати вживання алкоголю. Також бажано трохи змінити харчування, щоб їжа була менш жирна та не важка для організму, намагатися споживати більше рослинної їжі, більше овочів і фруктів.
  • Небажаним є перебування на сонці для людей, які мають виражену сонячну алергію, ревматичні хвороби тощо.

 

Нагадаємо, яких ще порад варто дотримуватися у спеку та чого краще уникати, пояснює сімейна лікарка у матеріалі Tvoemisto.tv.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!