Львів намагається приміщеннями розрахуватись за ремонти доріг до Євро-2012

3422 0
Міськрада у четвер розгляне питання про погашення заборгованості перед ТзОВ «Балтом Україна».
Фото: i1.wp.com

Фото: i1.wp.com

Львівська міськрада планує передати ТзОВ «Балтом Україна» низку комунальних будівель, щоб погасити борг за ремонти доріг до Євро-2012. Відповідний проєкт ухвали розглядатимуть депутати на засіданні 20 травня. Перед тим ухвала має пройти ще погодження бюджетної комісії.  

Читайте також: Міськраді не дозволили віддати землю під конгрес-хол для «Онуру»

Це уже не вперше місто намагається розрахуватись із боргом. У березні розгляд ухвали про передачу комунальних будівель відклали.

В ухвалі, яку пропонують на 20 травня йдеться про такі будівлі:

  • Гараж під літерою «Ж-1» загальною площею 31,6 кв. м на вул. Півколо (169 200 грн)
  • Будівлю майстерні під літерою «Д-1» загальною площею 39,8 кв. м на вул. Півколо, 14 ( 206 400 грн).
  • Склад готової продукції під літерою «В-1» загальною площею 320,3 кв. м на вул. Півколо, 14 (1 866 000 грн).
  • Будівлю пилорами під літерою «Б-1» загальною площею 1737,8 кв. м на вул. Півколо, 14 (8 706 000 грн).
  • Будівлю під літерою «А-2» загальною площею 271,7 кв. м на вул. М. Каганця, 28 (2 990 640 грн).

Також в ухвалі йдеться, що грошові зобов’язання управління капітального будівництва Львівської міської ради та Львівського комунального підприємства «Агенція ресурсів Львівської міської ради» перед товариством з обмеженою відповідальністю «Балтом Україна» вважатимуть припиненими, після передачі приміщень.

Цікаво, що депутати достеменно не знають, про яку ж суму боргу йдеться нині. У коментарі Тvoemisto.tv голова бюджетної комісії Львівської міської ради Наталія Шелестак пояснила, що проєкт ухвали депутати ще розглядатимуть на комісії, але є деякі сумніви, що вони його все ж погодять.

«Сам борг був близько 30 мільйонів, але йшов час і 30 мільйонів у 2011 році – це не 30 мільйонів зараз. Досі не можемо визначити, яку суму ми винні. Ймовірно, йдеться про 100 мільйонів, враховуючи штрафи і все решта», – каже вона.

Будівництвом та ремонтом вулиць та доріг до Євро-2012 у Львові займалися дві компанії – «Онур» та «Балтом-Україна». Остання фірма відмовилася працювати напряму з містом після непогашень боргу. Агенція ресурсів ЛМР уклала договір поруки з компанією ТзОВ «Балтом Україна» про погашення боргів за ремонти до Євро-2012.

ТзОВ «Балтом Україна» ремонтувала вул. Городоцьку (від вул. Кульпарківської до межі міста). Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Балтом Україна» зареєстроване у Щирці та належить львів’янам Віктору Ідятову та Михайлу Козаку, німцю Омеру Штефану та чеській компанії «Лінвія та партнери».

Читайте також: «Це лише розрити яму». На «Палац спорту» на Сихові немає грошей

Нагадаємо, що за ремонти до Євро-2012 Львів довгий час боргував понад 100 млн грн. Щоб погасити борг перед компанією «Онур», Львівська міськрада вирішила передати їй у власність земельну ділянку площею 4,8 га поруч із львівським аеропортом під будівництво багатофункціонального конгрес-холу. Спеціально під виділення цієї ділянки депутати ЛМР ухвалою сесії від 19 вересня створили ТзОВ «Сінерджі Альянс», засновниками якого став «Онур» та ЛКП «Агенція ресурсів ЛМР». Вартість ділянки оцінили в 105,9 млн грн. Однак суд визнав незаконним це рішення міської ради.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!