Львів не буде встановлювати блокпости і Польща «розморозить» карантин. Головне за ніч і минулу добу

86866 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Коронавірус – Київ – Львів. В Україні 3372 хворих на коронавірус (плюс 270 нових пацієнтів). «Лідери» незмінні: місто Київ (551), Чернівецька (546), Івано-Франківська (332), Тернопільська (280) області.

На Львівщині за добу різко зросла кількість людей, які звернулися з підозрою на коронавірус – 60 осіб. Зараз на лікуванні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні є 88 пацієнтів. На самоізоляції – 666 осіб. У 136 пацієнтів підтвердили COVID-19.

Як заявила Tvoemisto.tv керівниця львівського оперативного штабу, заступниця міського голови Галина Слічна, у Львові наразі не планують встановлювати блок-пости та вводити нові обмеження. Однак все залежить від самих львів'ян.

«Якщо більшість мешканців будуть вдома – не буде таких ризиків інфікування і не буде відповідно потреби у додаткових заходах», – сказала вона.

Читайте також: У міськраді Львова прокоментували заяву про закриття продуктових ринків

А президент Зеленський каже, що ситуація з розповсюдженням коронавірусу в Україні дещо стабілізувалася.

«Різкого стрибка не сталося – завдяки свідомості громадян, які дотримуються самоізоляції. І це слід продовжувати. Маємо чітко усвідомити: розслаблятися зарано. Розслаблятися небезпечно», – каже він.

За його словами, в України попереду «ключовий, визначальний» період епідемії – це 20 числа квітня.

Польща і США. Польща з 19 квітня почне повільно «розморожувати» економіку країни, яка була зупинена у зв’язку з введенням обмежень за пандемії коронавіруса

За словами міністра охорони здоров’я Лукаша Шумовського, планують пом’якшення обмежень на відвідування магазинів. Також планується відкриття салонів краси та перукарень з деякими обмеженнями. «Зміни повинні відповідати принципу: якщо десь ви зможете забезпечити відстань між покупцями 2 метри, то буде відкрита торговельна точка», – зазначив міністр.

А США призупиняють фінансування ВООЗ. Президент Трамп звинуватив Всесвітню організацію охорони здоров’я у «приховуванні поширення коронавірусу та помилки у реагуванні на нього». За його словами, реальність така, що інші країни та регіони, які слідували рекомендаціям ВООЗ і тримали свої кордони відкритими для Китаю, прискорили пандемію у всьому світі.

Читайте також: Як поліція стежитиме за дотриманням карантину на Великдень

Слід зазначити, що США єдина країна, яка звинуватила ВООЗ в прорахунках. Ймовірно, вони були, але в ситуації з Трампом є бажання перекинути на когось власну провину з реагуванням на коронавірус. США зараз тримають «сумне» лідерство за кількість хворих та смертей від COVID-19 – станом на 15 квітня зафіксовано 605 193 випадки, 25 981 з них – летальні.

«Аниколомойський» закон або «проблеми у всіх». Наступне позачергове засідання Верховної Ради відбудеться уже завтра, 16 квітня. Але і воно не буде розглядати у другому читанні так званий закон про банки. «Будуть чистити регламент від поправочного спаму», – каже один зі «Слуг народу».

До слова, весь спам до «антиколомойского» закону вносився, як виявилося, з одного комп’ютера. «Єдине, що я можу сказати, що виглядає так, що комп’ютер, на якому всі правки робились, – один... Ні на що не натякаю. Просто є комп’ютер, який залишає – як айтішник вам кажу – файл, на якому є помітка. Помітка там одна. Депутати різні, а комп’ютер один. Ну, це можливо, тому що зараз скрутні часи, і у людей нема комп’ютеру, тому вони можуть користуватись десь в коворкінгу одним комп’ютером», – розповів про ситуацію голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Читайте також: МОЗ перевірить готовність лікарень до прийому хворих на COVID-19 у областях

А сам «антиколомойськи» закон, як передбачає Арахамія, буде ухвалений до 5 травня. При цьому, нардеп переконаний, що одразу ж за два тижні Україна отримає транш МВФ. За його словами, якщо цього не станеться, то «у всієї країни можуть бути проблеми».

Тут би було варто додати через що, або через кого вони з'являться. Проте це вже зовсім інша історія, яку Арахаміія з відомих причин не розкаже.

Наша ж історія – це Великдень. Коли попереду таке свято, то будь-яка проблема видається мізерною. Переживемо і коронавірус. Не зважаючи ні на що, гарного Вам дня!

Роз’яснення, що буде з плащаницею та як правильно освятити паску вдома від отця Павла Дроздяка читайте тут.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!