Львів не перетворюється на попсову столицю, – Подоляк

2078 0
Львів не перетворюється на попсову столицю масової культури, хоча це твердження експлуатується і використовується людьми. Про це заявила начальник управління культури Львівської міськради, кандидат у народні депутати Ірина Подоляк в інтерв’ю проекту «Люди з Андрієм Чемесом» на Tvoemisto.tv.

«Це – від нашого галицького ексгібіціонізму ми хочемо колупатися в наших болях, ранах, вишукувати, що є найодкровенніше і це роздирати, колупатися в цьому і страждати, що ми такі чи такі… Ми – нормальні!Львів не перетворюється в попсову столицю. У Львові є певна кількість фестивалів так би мовити, комерційних. Ми ж як управління культури підтримуємо з бюджету ті фестивалі чи заходи, які носять не масовий характер», – наголосила Ірина Подоляк.

Наприклад, з її слів, місто дофінансовує «Віртуози Львова», Фестиваль давньої музики, Тиждень актуального мистецтва, театральний фестиваль, а також соціально-культурні проекти, пропозиції щодо яких подають громадські організації.

«Це не є масова культура! Ми попсові фестивалі не фінансуємо взагалі. Це ж комерційні заходи! І вони спрямовані на те, щоб привабити зовнішнього туриста і дати змогу заробити малому і середньому бізнесу у Львові. Це – така атракція», – сказала вона.

Разом з тим, чиновниця запевнила, що якщо заходи не пасуть до того бачення розвитку міста, що зараз є, їх організаторам відмовляють. «Я навчилась говорити ні», – додала Ірина Подоляк.

Читайте також: Місто стало рагульським, – Олександра Коваль про те, як змінився Львів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!