Політична реклама

Львів не зможе виконати нові вимоги щодо паркування

1787 2
Верховна Рада ввела нові штрафи за порушення правил паркування, а також доповнила закон "Про дорожній рух". Згідно із змінами, міські органи влади повинні забезпечити не менш як 5 % місць для паркування від кількості населення для міст, які є обласними центрами. Таким чином, якщо у Львові, за останніми даними проживає 758 тисяч осіб, то у місті має бути, як мінімум, 37 000 місць для паркування. Наразі у Львові для паркування передбачено 6 514 місць.

Як повідомив tvoemisto.tv заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Сергій Журбенко, забезпечити місто необхідною кількістю паркомісць (37 000, - ред.) нереально.

«Укладені договори на 6514  місць для паркування. Але на ці парковки не йдуть оператори, оскільки на більшості ділянок мала кількість місць, а паркомат дорогий, до нього ще треба підвести електроенергію. Тому більшість цих парковок не мають оператора, там паркуються безкоштовно», - розповів Сергій Журбенко.

За його словами, у Львові потрібно не збільшувати кількість паркомісць, а підвищувати вартість паркування. Так, у центральній частині міста, у Галицькому районі, для паркування передбачено 1349 місць для паркування. «Якщо б усі ці місця були платні, їх би хватало і були б зайві, нових місць нема де створити, але можна підняти тариф. Для Львова 37 тисяч паркомісць – це нереально», - коментує Сергій Журбенко.

За його словами, порівняно з іншими містами у Львові дуже висока щільність населення, місто дуже компактне. «Львів іде у питанні паркування по європейських підходах. Європа пройшла через етап збільшення кількості місць для паркування. Наш міський голова виставив пріоритети – це пішохідний, велосипедний рух, громадський транспорт, потім тільки приватний», - підсумував Сергій Журбенко.

Всі дані і текст змін до закону.

 


Читайте також:
3 Червня, 2014 10:40
Валентин "Якщо не можете забезпечити парковку, то не треба евакуатори пускати!"
Та ну, лишайте машину на околицях, і пішочком, корисно для здоров'я та для фігури :) Якзо ж дуже треба то раз можна і стати десь це не проблема, а так будьласка транспортом або пішочком, пішочком....
2 Червня, 2014 23:02
Оксанка Та придумали! Якщо не можете забезпечити парковку, то не треба евакуатори пускати! В центрі не можливо припаркуватися, ДАЇ не виконує свої функції, задирають машини не там де це справді необхідно!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!