Львів очолив рейтинг ІТ-міст України

3921 2
Львів зайняв перше місце у рейтингу міст, в яких впроваджується надання послуг онлайн.
фото: fishki.net, comments.ua, tech.onliner.by

фото: fishki.net, comments.ua, tech.onliner.by

Рейтинг міст склали ЛІГАБізнесІнформ спільно з ще одним учасником проекту – асоціацією ICT.

Читайте також: Коли українцям почнуть видавати ID-картки

Як йдеться в описі проекту, «електронний уряд направлений на те, щоб практично всі держпослуги громадяни змогли отримати, не відходячи від свого комп'ютера. Під цим терміном мається на увазі електронний документообіг, цифрові підписи, відкриті і доступні бази даних і безліч інших благ, які допоможуть заощадити час і гроші як звичайній людині, так і чиновнику. Бліц-рейтинг створений за принципами Digital Agenda for Europe. Оцінюються не тільки вже існуючі послуги, але й різні можливості доступу до послуг та вміння користуватися ними».

Читайте також: Президенту України можна адресувати електронні петиції

Описуючи, чому Львів опинився на першому місці, укладачі вказують на те, що за останній рік місто зробило істотний прорив у розвитку електронних послуг в усій Україні. Серед інновацій відзначають «особистий кабінет», «картку львів’янина», БанкID (замовлення послуги через інтернет-банк), можливість через ЕЦП (електронний цифровий підпис) податкової отримати послуги фізичній особі, а також можливість замовити довідку про несудимість, довідку про доходи, інформацію про місце у квартирній черзі тощо.

Читайте також: У Львові свідоцтво про народження дитини можна отримати в пологовому

Нагадаємо, що 18-19 вересня у Львові відбудеться Форум електронного урядування у Львові – подія, присвячена питанням розвитку та впровадження електронного урядування в Україні та світі.

Читайте також: Оплата комунальних послуг онлайн: 5 інструментів для львів’ян

Решта місць в списку зайняли Дніпропетровськ, Луцьк, Київ, Миколаїв і Херсон.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
9 Січня, 2017 12:36
Антон Можу порадити хорошу школу у Львові. Я проходила курс "основи тестування ПЗ" qaschool.com.ua/#courses , потрібно було для роботи. Дуже сподобалось, особливо практичні навички, тому що, вдома сама я б ніколи не розібралась.
7 Вересня, 2015 23:48
львів'янин Бу-га-га... Яніка, Яніка... І не соромно? Організатор конкурсу - компанія Яніки Мерило. Переможцем визнали місто, де радником мера власне з питань розвитку e-governance є теж та сама Яніка... Тепер це тільки підтверджує курс на піар, а не реальні дії. Сумно ((
І Ліга в даній ситуації теж паплюжить репутацію...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!