Львів отримає кредит на оновлення громадського транспорту

2646 0
Європейський інвестиційний банк надасть 200 млн євро на удосконалення інфраструктури громадського транспорту в 20-ти містах України, серед яких – і Львів.
Фото Олександра Шутюка

Фото Олександра Шутюка

Угоду підписали Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та Віце-президент Європейського інвестиційного банку Вазіл Гудак в присутності Прем’єр-міністра  України Володимира Гройсмана та інших членів Уряду. «Фінансовою угодою між Україною та Європейським інвестиційним банком закладається підґрунтя для підтримки органів місцевого самоврядування та комунальних транспортних підприємств у питаннях залучення пільгових кредитних коштів на оновлення парку трамваїв, тролейбусів, автобусів, вагонів метрополітену, будівництва нових та реконструкції наявних трамвайних і тролейбусних ліній, тягових підстанції тощо», – інформує прес-служба Міністерства інфраструктури.

Читайте також: Скільки коштуватиме проїзд після запровадження е-квитка у Львові.

Реалізація проекту запланована у Києві, Білій Церкві, Івано-Франківську, Кременчуці, Луцьку, Львові, Одесі, Сумах, Тернополі, Харкові, Чернігові та інших містах. Повернення позики передбачено здійснити за рахунок коштів місцевих бюджетів, оскільки комунальні підприємства транспорту належать до сфери управління органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, раніше у відповіді на запит від Tvoemisto.tv перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов повідомив, що до пропозиції включили проекти одинадцяти міст України, у тому числі й Львова. За його словами, орієнтовний обсяг кредитних ресурсів, які планував залучити Львів від ЄІБ, становив приблизно 39 млн євро. Ці кошти планували спрямувати на будівництво тролейбусних ліній, реконструкцію трамвайних колій, придбання автобусів, трамваїв, ремонт трамвайних, тролейбусних депо та вагоноремонтних майстерень.

«З метою дотримання політики ЄІБ щодо співфінансування проекту/проектів у сумі 50% від загальної вартості з інших джерел, органами місцевого самоврядування Львова планується залучити додатково кредитні кошти від інших міжнародних фінансових організацій на проекти з розвитку міського транспорту орієнтовною вартістю 39 млн євро», – зазначалося у відповіді.

Tvoemisto.tv звернулося з повторним запитом у Міністерство інфраструктури, аби дізнатися, яким є остаточний розмір позики від ЄІБ для Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!